f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Переселенець презентував у Дніпрі фільми про війну на Донбасі

19.01.2018

Переселенець з Донбасу режисер Юрій Кочкарьов презентував у Меморіальному будинку-музеї академіка Яворницького два свої фільми – «Очі Донбасу» та «Війна жіночого роду».

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі музею.

 

«Фільм «Війна жіночого року» ми поставили за підтримки фундації прав людини, інституту міжнародно-культурних зв’язків за кошти Міністерства закордонних справ Німеччини. А короткометражний фільм «Очі Донбасу» не змогли поставити у повний метр, не знайшли ресурсів, але вирішили зробити короткометражку. Завдяки тому, що посольство Великої Британії в Україні і ПРООН забезпечили оператора, ми за три дні зняли 6-хвилинний фільм», - пояснює автор Юрій Кочкарьов.

У фільмі «Очі Донбасу» історія про двох маленьких мешканців Донбасу – Сашка та Марічку. Вони лише почали дружити і багато мріяли, але з початком війни на Донбасі родина хлопчика поїхала з міста, а родина дівчинки - лишилася. За словами автора, такий життєвий шлях довелося пройти багатьом людям, але про це дуже мало розповідають, тому своїм фільмом він прагне інформувати людей, а з допомогою кіно це можна зробити результативніше. 

«Хочеться доносити до людей ту інформацію, яка є обмежена на сьогодні. У 2014 році Донбас був демонізований, на превеликий жаль, багато людей сьогодні теж вважають, що це окрема територія, що там одні сепаратисти й інше. У цих фільмах я розвінчую цей міф», - говорить автор фільмів.

Фільм «Війна жіночого роду» розповідає про кількох переселенок з Донбасу та Криму, які не змогли, або ж не захотіли залишитися у рідних краях.

 

Джерело: Укрінформ.