f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

На конкурс кінопремії "Золота Дзига" надійшло 77 фільмів

18.01.2018

На участь у конкурсі кінопремії "Золота Дзига" надійшло 77 повнометражних та короткометражних фільмів.

Про це повідомляється на сайті Української кіноакадемії. 

"На участь у конкурсі кінопремії "Золота Дзига" було подано 77 повнометражних та короткометражних стрічок. Серед них 22 повнометражних ігрових, 30 короткометражних ігрових, 17 документальних та 8 анімаційних фільмів. Заявки приймалися від фільмів, які були в українському прокаті принаймні тиждень або брали участь у міжнародному кінофестивалі в період з 1 січня до 31 грудня 2017 року. За рішенням правління Української кіноакадемії короткометражні документальні фільми цього року не братимуть участь у конкурсі кінопремії "Золота Дзига", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, триває селекція фільмів на відповідність вимогам регламенту Другої Національної кінопремії. 22 січня члени Кіноакадемії розпочнуть голосування за фільми-претенденти на "Золоту Дзигу", і короткий список буде оголошено в лютому. У березні члени правління Кіноакадемії визначать номінантів на Другу Національну кінопремію.

Цього року статуетка "Золота Дзига" вручатиметься у 18 номінаціях. Вручення нагородпереможцям відбудеться 20 квітня.

Також повідомляється, що приймання заявок на членство в Українській кіноакадемії до кінця квітня призупинено. Наразі у складі Кіноакадемії - 307 українських кінопрофесіоналів.

 

Фото: Українська кіноакадемія;

Джерело: Укрінформ.