f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Фільм «IZI» увійшов у TOP-10 найкращих картин 2017-го року в Італії Входящие x

30.12.2017

Перша офіційна копродукція України з Італією була створена за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури Італії.

 

Головну роль у фільмі виконав молодий італійський актор Нікола Ночелла, а одну з другорядних – легендарна акторка Барбара Буше. Помітну роль зіграв також український актор Остап Ступка.

Фільм був офіційно відібраний до конкурсу одного із найбільших міжнародних кінофестивалів світу – в Локарно (Швейцарія), – де Ночеллу нагородили премією незалежних швейцарських критиків Boccalino d'Oro як «найкращого актора».

Також «ІZI» отримав Ґран-прі 35-th Annecy Cinéma Italien  – найбільшого фестивалю італійського кіно за межами Італії. Разом з нагородою, лауреати Ґран-прі фестивалю обов’язково потрапляють в широкий прокат у Франції.

Далі були нагороди за найкращий дебютний фільм у конкурсі Fabrique du Cinema (премія аналітичного журналу італійської кіноіндустрії) та  приз від молодого журі на ювілейному 40-му Фестивалі італійського кіно у Вільрю (Франція).

Крім того, стрічка брала участь у конкурсній програмі Бельгійського кінофестивалю в Остенді та Гельсінського міжнародного кінофестивалю.

 

У серпні 2017-го року «Ізі» вийшов у широкий прокат в Італії: місцевий дистрибутор, компанія Tucker Film, випустила стрічку в 34-ох містах і провела рекламний тур, в якому брали участь і режисер Андреа Ман’яні, і актор Нікола Ночелла.

14-го вересня стрічка вийшла в широкий кінопрокат в Україні. З допомогою дистрибуторської «Кінокомпанії ММD» фільм був показаний у 50 містах України. Рекламний тур фільму охопив Запоріжжя, Дніпро, Київ, Житомир, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Трускавець і Чернівці.

Драматична комедія «Ізі» розповідає про колись вправного гонщика на ім’я Ісідоро, котрий виграв 17 чемпіонатів на «Фомулі-3», тепер він став просто Ізі – мовчазним товстуном в депресії. Але життя підкидає йому можливість все зміни. Брат просить його допомогти зробити дивну річ: перевезти тіло загиблого у нього на виробництві українця до кордону, передати труну кому треба і – все. Змінитися герою вийде не просто і зовсім не легко. Але все, що не відбувається – на краще!

 

Виробництво: Fresh Production Group, BartlebyFilm, PILGRIM film 

Продюсери: Юлія Чернявська, Олег Щербина, Кіара Барбо, Андреа Ман’яні Массимо ді Рокко, Луїджі Наполеоні, Джанпаоло Сміралья,  Стефано Бассо

Режисер: Андреа Ман’яні

Оператор: Дмитро Недря

Звукорежисери: Антон Бржестовський, Франческо Морозіні

Художники-постановники: Володимир Ольхов, Тиціана де Маріо

Композитор: Лука Чіют

Головні актори: Нікола Ночелла, Ліберо де Рієнцо, Барбара Буше, Остап Ступка, Вероніка Шостак

За підтримки: Державного агентства  України з питань кіно, Міністерства культури Італії, Посольства Італії в Україні, Італійського інституту культури в Україні, FVG Аудіовізуального фонду та Фонду Ігоря Янковського.

 

Інформацію надано Державним агентством України з питань кіно.