f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Підписано Меморандум про співпрацю в анімаційній індустрії між культурними інституціями України і Республіки Корея

23.09.2017

Заступник Міністра культури України Юрій Рибачук взяв участь у церемонії підписання Меморандуму про співпрацю в анімаційній індустрії між культурними інституціями України і Республіки Корея, повідомляє пресова служба Мінкультури.

Відповідний документ було підписано в рамках Міжнародного медіа форуму «Kyiv Media Week» між Українською анімаційною асоціацією, ДП «Укранімафільм» з одного боку та Корейською асоціацією виробників анімації і Корейською асоціацією з питань сприяння радіо з другого боку.

Меморандум передбачає налагодження тісної співпраці між анімаційними фаховими інституціями двох країн з метою обміну досвідом, експертами у сфері згаданого медіа ресурсу, високоякісним контентом та новітніми технологіями у цій галузі.

«Підписання цього Меморандуму дуже важливий крок для України, адже налагодження співпраці з Південною Кореєю дасть можливість вийти нашій анімації на світовий ринок. Ми вбачаємо в цьому великий потенціал зміцнення індустрії української анімації, зокрема, ця співпраця дасть поштовх для вироблення нового контенту. Для індустрії анімації надзвичайно важливий обмін контентом, технологіями та фахівцями, тому сподіваємось, що підписання цього Меморандуму сприятиме визнанню високого фахового рівня української анімаційної галузі», – прокоментував цю подію заступник міністра культури Юрій Рибачук.

Міністерство культури України, 19 вересня 2017 року