f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Творці «Короля Данила» збирають 4 мільйони гривень на зйомки фільму

29.07.2017

12 липня 2017 року у Львові команда фільму «Король Данило» презентували перший саундтрек та оголосили про старт краудфандингової кампанії, повідомляє Zaxid.net.

Режисер фільму Тарас Химич зазначив, що творці фільму не ставили на меті відтворити деталі тієї епохи із абсолютною історичною достовірністю. За його словами, це в першу чергу – масовий фільм, розрахований на сучасного глядача. Сценарій до фільму «Король Данило» його команда написала самотужки.

«Моя ідея, як режисера, була відкрити Данила. Хто він був, як людина, яким був його характер і яку роль він зіграв для нас. Бо ми постійно бачимо цей музей: героїв, які стоять на поличках, чи рештки одягу. Найцінніше – це характер людини. І за описами, які ми вивчали, ми побачили короля Данила дуже цікавим і привабливим персонажем історії, який потрібен сьогодні. Це була людина, здатна приймати неординарні рішення, який міг бути водночас відчайдушним і миротворцем», – розповів про героя свого фільму Тарас Химич.

Виконавцем головної ролі короля Данила Галицького став 27-річний тернопільський актор та співак Олександр Алексеєв.

«Тарас хоче зобразити Данила таким, яким він був насправді. Цей кастинг був для мене дуже повчальним. Мені дуже подобається те, що мені довірили відобразити велику людину в нашій історії», – розповів Олександр Алексєєв.

У 2013 році Алексєєв разом із гуртом «Тріода» став фіналістом телешоу «Х-Фактор». Брав участь у Вищій лізі КВН у складі колективу «VIP-Тернопіль» та був учасником Ліги Сміху разом з командою «Ляпас». У 2016 знімався у документальному серіалі «Кілька хоробрих хлопців», присвяченому українським військовим. Є бійцем змішаних єдиноборств.

Саундтрек до фільму записав відомий тернопільський музикант, лідер гурту «Нічлава», Андрій Підлужний. Як розповів співак, для запису музики до фільму залучена велика кількість музикантів, хорів та оркестрів.

Зйомки фільму відбуватимуться як у студії, так і на відкритому майданчику, де зараз тривають роботи з будівництва декорацій середньовічного міста. Також команда зніматиме у Львові, Галичі, Києві та Чернігові.

Тарас Химич відмовився оголошувати, яку суму складає бюджет картини, але наголосив, що не більше, аніж кіно зможе зібрати в українському прокаті. Та 12 липня 2017 року на краудфандинговій платформі Na-Starte стартував проект зі збору коштів на зйомку фільму. На сайті вказано, що необхідно зібрати 4 млн. грн. Кампанія триватиме 90 днів.

Очікується, що на екрани фільм про короля Данила вийде у травні 2018 року.

Ольга Перехрест, Zaxid.net, 12 липня 2017 року