f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Олег Сенцов не хоче, щоб до нього приїжджали

26.07.2017

Позиція українського режисера, політв'язня Олега Сенцова щодо зустрічей із родичами залишається такою, як і раніше – він «не хоче, щоб до нього приїжджали», повідомляє «Детектор медіа».

Про таке виданню «Крим.Реалії» розповіла сестра режисера Наталя Каплан. Також вона попросила, щоб у Криму «не турбували ні маму, ні дітей» Олега Сенцова.

«Мамі Олега такі гості, зустрічі дуже важко даються, і я б попросила, щоб її не турбували. Після таких посиденьок я приводжу її до тями, і це дуже важко дається... Що стосується побачень із Олегом, дійсно, Олег проти. Він не хоче, щоб до нього приїжджали, він говорить, як і раніше, що йому так простіше емоційно триматися. Більш того, в мами Олега не дуже добре зі здоров'ям, вона боїться, що цей переліт і ця зустріч її доконає остаточно. Вони на дистанційному зв'язку, й це всіх влаштовує, побачень, підтримки і цих «тримайся» не треба мамі в цей момент», – сказала Наталя Каплан.

Як пише «Крим.Реалії», один із лідерів кримських татар Ільмі Умеров 14 червня 2017 року відвідав матір режисера Людмилу Сенцову. Після зустрічі він розповів, що жінка сподівається на зустріч із сином. Ільмі Умеров і правозахисник Олександр Подрабінек пообіцяли, що в разі, якщо такої домовленості вдасться досягти з адміністрацією колонії, вони допоможуть організувати для матері «довгоочікувану поїздку до сина». Адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що згідно із законом ув'язненому належить побачення з матір'ю.

«Детектор медіа», 19 липня 2017 року