f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Другу кінопремію «Золота дзиґа» вручать 19 квітня 2018 року

26.07.2017

Українська кіноакадемія оголосила дату проведення наступної премії «Золота дзиґа» та нові номінації премії, повідомляє «Детектор медіа».

Про це під час презентації Національної кіноакадемії в рамках 8-го Одеського міжнародного кінофестивалю повідомила президент ОМКФ, ініціаторка створення Української кіноакадемії, голова Наглядової ради кінопремії Вікторія Тігіпко.

Вона також додала, що наразі до кіноакадемії входить 292 особи, 12 заявок – у розгляді.

Наступного року до вже існуючих 14 номінацій приєднаються ще дві – «Найкращий художник з гриму» та «Найкращий художник з костюмів». Також буде вручено глядацьку «Золоту дзиґу».

«На деяких популярних платформах буде зроблено опитування глядачів. Буде дуже цікаво порівняти вибір публіки і кіноакадеміків», – сказав арт-директор премії Алік Шпилюк.

Фільми до розгляду будуть прийматися з 15 листопада цього року до 15 січня наступного року, голосування академіків за переможців відбудеться з 19 березня по 16 квітня 2018 року.

Нагадаємо, Українську кіноакадемію було створено в лютому 2017 року. Ініціатором став Одеський міжнародний кінофестиваль. До складу Правління кіноакадемії увійшли 15 кінематографістів. Головою було обрано кінорежисера, заслуженого діяча мистецтв України Михайла Іллєнка.

Лілія Зінченко, «Детектор медіа», 19 липня 2017 року