f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

На Колегії Мінкультури розглянули нагальні питання розвитку національного кіно

16.07.2017

13 липня 2017 року відбулося чергове засідання Колегії Міністерства культури України, на якому були розглянуті нагальні питання розвитку національного кінематографа. Подаємо офіційну інформацію, поширену пресовою службою міністерства.

Під час засідання Колегії Міністерства культури України голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко поінформував присутніх про результати Десятого конкурсного відбору кінопроектів та щодо доцільності внесення змін до Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/2017 роки.

За його словами, на конкурс була подана рекордна кількість кінопроектів – 289, до другого туру пітчингу пройшло 164 кінопроекти. За результатами пітчингів, Експертна комісія з питань кінематографії затвердила узагальнений рейтинговий перелік кінопроектів, що претендують на включення до Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2017/2018 роки. На підставі вказаного переліку експерти рекомендували Державному агентству України з питань кіно здійснити формування Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2017/2018 роки, включивши до неї 78 кінопроектів.

За результатами обговорення Колегією Міністерства культури України було прийнято рішення  внести  запропоновані  кінопроекти до Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2017/2018 роки.

Окрім цього Колегія розглянула низку актуальних питань розвитку вітчизняної кінематографії, зокрема, питання відродження та розвитку анімаційного напрямку, промоції національного кінопродукту тощо.

Офіційна інформація