f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Держкіно про українські фільми у конкурсних програмах 70-го МКФ у Локарно

13.07.2017

12 липня 2017 року під час прес-конференції Локарнського міжнародного кінофестивалю було оголошено конкурсні програми фестивалю, інформує пресова служба Державного агентства України з питань кіно.

Стало відомо, що до конкурсної програми «Pardo di domani» («Леопарди майбутнього») був відібраний короткометражний фільм «Випуск ?97» режисера Павла Острікова. Спродюсував картину Юрій Мінзянов.

Фільм розповідає про несподівану зустріч однокласників, які не бачили один одного двадцять років, з дня закінчення школи, і вселяє надію, що з Божою поміччю і при належних зусиллях з нашого боку, ми часом здатні реалізувати те, що було упущене в далекому минулому.

Українська прем’єра стрічки відбудеться на Одеському міжнародному кінофестивалі 21 липня 2017 року.

Як повідомлялося раніше, до конкурсної програми «Cineasti del presente» («Кінематографісти сьогодення») було відібрано українсько-італійський повнометражний фільм «Ізі» режисера Андреа Маньяні, створений за підтримки Держкіно України.

Продюсерами фільму є Олег Щербина, Юлія Чернявська (Fresh Production Group), Кіара Барбо (Pilgrim Film) та МассімоДі Рокко (Bartleby Film).

«Ізі» – це історія, яка розповідає про пригоди в українських Карпатах депресивного 40-річного італійця Ісідоро, колишнього красеня й успішного пілота.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав українських учасників цьогорічного Локарнського кінофестивалю і зауважив: «Цьогоріч це вже третій кінофестиваль класу «А», на якому Україна представить своє кіно. Це свідчить про рівень нашого кінематографа».

Офіційна інформація