f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

У липні 2017-го розпочнеться мандрівний Фестиваль документальних фільмів Lampa.doc

04.07.2017

21 липня 2017 року у луцькому замку Любарта розпочнеться мандрівний Фестиваль документальних фільмів Lampa.doc.

Цього року фестиваль пройде у шести містах: Луцьку, Червонограді, Кропивницькому, Житомирі, Запоріжжі та Умані. Фестивальні заходи триватимуть до 3 вересня 2017 року.

Триденна програма фестивалю у кожному з міст складатиметься з найкращих зразків сучасної польської та української документалістики різних жанрів. У програмі фестивалю цього року будуть фільми про музику в людині і людей в музиці – «Jamala.UA» (Україна, реж. Анна Акулевич) та «Варіація на віолончелі соло» (Польща), спорт – «Виграти все» (Україна, реж. Дмитро Томашпольський), документальна комедія з іронією «Перший поляк на Марсі» (Польща) та фільм про колишнього гангстера «Урок ходіння» (Польща), історії на одвічні загальнолюдські теми відносин дітей та батьків «Три розмови про життя» (Польща) та кохання «В’язні» (Польща), а також фільми, що покажуть очима документалістів ситуацію в сучасній Україні: «Рідні» (Україна, Німеччина, Латвія, Естонія, реж. Віталій Манський), «Гострий біль» (Україна, реж. Валерій Пузік), «МА» (Україна), «Коли цей вітер вщухне» (Польща), «Металурги» (Україна).

12 фільмів виробництва Польщі та України 2016–2017 років дадуть уявлення про те, що сьогодні документують режисери обох країн: хто герої цих історій та якою є мова, що нею говорить чи мовчить кінокадр.

Покази відбуватимуться просто неба на великому екрані та збиратимуть всіх охочих. Окрім того заплановані зустрічі з режисерами, обговорення і лекції. Це можливість не лише відпочити, а насамперед побачити нове і познайомитись із цікавими людьми на екрані та поруч.

Суботніми вечорами у кожному з міст паралельно із показами документальної кінопрограми проходитиме окрема програма для дітей Lampa.mult. Годинний показ складатиметься з української анімації виробництва останніх трьох років. Анімаційні фільми транслюватимуть на екран за допомогою велогенератора.

Цього року фестиваль Lampa.doc проходитиме за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Інституту Адама Міцкевича (Польща), програми «Активні громадяни» від Британської ради в Україні спільно з Управлінням туризму та промоції міста Луцької міської ради. У кожному з міст-учасників ініціатива здобула підтримку департаментів та управлінь культури, туризму і молоді.

Розклад кінопоказів для кожного з міст можна знайти на офіційній сторінці фестивалю у Facebook тут>>>.

Вхід на всі заходи фестивалю вільний. Початок показів о 20:30 / 21:00.

За офіційною інформацією