f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

У Слов’янську відбудеться кіноакція «ДонбасНаш!»

04.07.2017

З 10 по 12 липня 2017 року у Слов’янську до третьої річниці звільнення міста від окупації незаконними російсько-сепаратистськими військовими формуваннями відбудеться кіноакція «ДонбасНаш!».

Акція є другим етапом культурологічного кінопроекту «Дні українського кіно на Донбасі», ініційованого журналісткою Оленою Чередниченко.

Проект стартував у квітні цього року за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Перші кінопокази відбулися з 24 по 28 квітня 2017 року у містах Слов’янськ, Краматорськ та у прифронтовому Торецьку Донецької області.

Головним завданням кінематографічної «експансії» на Схід країни є популяризація українського кінематографу серед населення Донецької та Луганської областей, сприяння інтеграії Донбасу у культурно-гуманітарний простір України шляхом залучення його жителів до аудиторії, орієнтованої на вітчизняні культурні цінності, формування активної громадянської позиції у мешканців регіону, де йде війна.

Програма кінопоказів

Покази та обговорення документальних фільмів.

Модератор – кінокритик Олександр Гусєв.

Адреса: Центральна міська бібліотека, Соборна площа, 2-А.

Початок сеансів о 15.00.

10 липня: «Школа №3» (2016, реж. Л. Сміт, Г. Жено).

11 липня: «Українські шерифи» (2015, реж. Р. Бондарчук).

12 липня: «Десять секунд» (2016, реж. Ю. Гонтарук).

Покази художніх та музичних фільмів

Адреса: Центральний міський парк «Шовковичний», Літня естрада.

Початок сеансів о 21.00.

10 липня: художній фільм «Гніздо горлиці» (2016, реж. Т. Ткаченко). Стрічку представляє виконавиця головної ролі, актриса Римма Зюбіна.

11 липня: музичний фільм «Тельнюк: Наш Шевченко» (2015, реж. О. Чорний), короткометражні стрічки «Кров’янка» (2016, реж. А. Непиталюк) та «Голден Лав» (2016, реж. П. Остріков).

12 липня: фільм-концерт «ОЕ. 20 Live in Kyiv» (2016, реж. С. Шалигін).

Вхід вільний.

Організатор акції «ДонбасНаш!» – ГО «ART FORUM».

За офіційною інформацією