f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Вночі на 26 червня о 00:50 в «Арґументі-Кіно» на «1+1» – розмова з Юрієм Шевчуком

25.06.2017

Вночі з 25 на 26 червня 2017 року, о 00:50 у програмі Володимира Войтенка «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» у розмові з Юрієм Шевчуком, засновником і директором Українського кіноклубу Колумбійського університету, єдиного постійного форуму українського кінематографа у Північній Америці, йтиметься про сприйняття українського кіна за кордоном та про українські кінопроблеми у світових контекстах.

Також в «Арґументі-Кіно» подаватиметься розгорнута інформація про кінотеатральні новинки. Зокрема, про італійсько-французьку трагікомедію «Як навіжені», британську комедію «Гіпопотам», американську комедію «Операція “Казино”», продовження анімаційного кіносеріалу laquo;Нікчемний я 3» та дев’ятнадцяту за рахунком варіацію на тему леґендарного будинку з привидами – «Жах Амітівіля: Пробудження».

Насамкінець – телеесеї про українського кінорежисера Михайла Іллєнка, американську акторку Сьюзен Гейворд, киргизького актора Болота Бейшеналієва та про науково-фантастичну антиутопію Ридлі Скота «Той, хто біжть по лезу» (1982).


Юрій Шевчук – мовознавець, соціолінґвіст, політолог і перекладач. Народився 1961 року у Володимирці, що на Рівненщині. Дістав кваліфікацію перекладача з англійської мови у Київському державному університеті Тараса Шевченка. Кандидат філологічних наук, спеціальність – германістика. Маґістер політичних наук. Серед його опублікованих перекладів «Ферма “Рай для тварин”» Джорджа Орвела та «Україна: Історія» Ореста Субтельного. З 1990-го до 2012-го викладав українську мову на Літній школі Гарвардського університету. З 2004-го працює лектором української мови в Колумбійському університеті. Автор підручника для американських вишів «Українська для початківців». Засновник і директор Українського кіноклубу Колумбійського університету. Читає лекції на теми мови, культури й кінематографа у Північній Америці та Європі.

«Арґумент-Кіно», 24 червня 2017 року