f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

У Львові відбулися зйомки тізера фільму «Адвокат із міста Лева»

01.05.2017

4 квітня 2017 року кінокомпанія MKK film service зняла тізер до художнього фільму режисера Зази Буадзе “Адвокат із міста Лева”, повідомила Львівська кінокомісія.

Стрічка буде створена за романом українського письменника Андрія Кокотюхи.

“В проекті є все, про що можна мріяти: закручений сюжет, “смачна” історична фактура (чудова архітектура Львова, костюми, реквізит початку минулого сторіччя), політична актуальність, персонажі з неповторюваним колоритом, і головний герой, у якого є всі шанси стати українськими Шерлоком Холмсом, Перрі Мейсоном, Арсеном Люпеном та Ерастом Фандоріним разом взятими!” – розповідає Заза Буадзе.

Події у історичному детективі Андрія Кокотюхи відбуваються у 1908 році. Головний герой – молодий киянин Клим Кошовий. Він дивом врятувався з тюрми, і тікає від російської царської влади до Львова. Але й тут його заарештовує поліція – біля трупа відомого адвоката Євгена Сойки. Покійний мав у місті сумнівних друзів та могутніх ворогів. Самогубство – чи вбивство? Пошуки істини водять Кошового темними лабіринтами львівських вулиць. На шляху – зухвалі батяри, міські кримінальні королі та російські терористи-бомбісти.

“До участі в проекті планується залучити акторів з Польщі, та запросити польських оператора-постановника та художника-постановника”, – говорить продюсер MKK film service Олексій Карпенко.

Роботу над фільмом “Адвокат із міста Лева” планують розпочати восени 2017 року.

Заза Буадзе – грузинський та український кінорежисер, сценарист. Автор художнього фільму “Червоний”, головну роль у якому зіграв львівський актор театру імені Леся Курбаса Микола Береза.

Львівська кінокомісія, 4 квітня 2017 року