f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

У кінотеатрі «Boomer» започаткували кіноклуб «Без попкорну»

24.04.2017

26 квітня 2017 року, о 19:30 у київському кінотеатрі «Boomer» відбудеться перший захід кіноклубу «Без попкорну» – показ фільму Начо Вігалондо «Моя дівчина – монстр». Куратором новоствореного кіноклубу став кінокритик Максим Черних.

В рамках кіноклубу «Без попкорну» один раз на два тижні будуть демонструвати небанальну стрічку. Її перегляду передуватиме лекція Максима Черниха, а після показу відбуватиметься обговорення фільму.

Кіноклуб прагне демонструвати стрічки мовою оригіналу з субтитрами – як нові фільми (по можливості на кілька днів раніше української прем’єри в інших кінотеатрах), так і визнані шедеври арт-кіно. При тому, щоб ніщо не заважало глядачам насолоджуватися кінематографом, вхід до зали із їжею буде заборонено.

Власник кінотеатру «Boomer» Сергій Зленко прокоментував започаткування кіноклубу «Без попкорну» у Фейсбуці: «Одного разу я звернув увагу, що лівобережжя Києва має дещо скромне культурне життя порівняно з правим берегом. Наприклад, якщо взяти кіно: у правобережних кінотеатрах «Жовтень», «Київ», «Магнат», «Кінопанорама», а також у Будинку кіно можуть паралельно демонструватися різні фестивальні програми на будь-який вибагливий смак. На жаль, традиційно Лівобережний Київ вважається спальним районом, тому кіноману з Троєщини, щоб подивитися небанальне кіно потрібно було їхати закоркованими мостами понад десять кілометрів.

Відтак, керуючись улюбленим принципом: якщо хочеш щось зробити добре – зроби це сам, я минулого року запланував кілька кроків, щоб це виправити. По-перше, на базі кінотеатру «Boomer» на початку березня було відкрито новий кінозал «Ексклюзив», у якому уже демонструється європейське та фестивальне кіно. По-друге, виникла потреба виховати глядача, який розумітиме таке кіно, любитиме та чекатиме на нього. Зізнаюсь чесно, я дуже багато дивлюся фільмів, але не зважаючи на це авторське кіно для мене залишається неораною цілиною. Дуже багато смислів, які вкладає у фільм режисер залишається поза моєю увагою і розумінням. Для таких як я потрібна фахова людина, яка зможе підготувати до перегляду, підкреслити, на що звернути увагу, а після перегляду остаточно розставити усі крапки над «і» та зібрати пазл, який розкидали автори фільму.

Ось з такими роздумами я прийшов до ідеї створення кіноклубу. Куратором запросили досвідченого кінокритика Максима Черниха. Щодватижні Максим підбиратиме фільм (переважно допрем’єрний показ з поточного репертуару), розказуватиме про нього перед показом і разом з усіма глядачами обговорюватиме післяпереглядові враження. Будемо прагнути показувати фільм в оригіналі з українськими субтитрами. Не зважаючи на ці всі додаткові «плюшки» – вартість квитка буде помірна, така ж, як і на інші фільми у цей час в цьому залі: близько 70 гривень.

Ще одна «родзиночка», так би мовити «фішка» кіноклубу. Як можна здогадатися з назви – при вході в зал діятиме строгий «фуд-контроль», який не пропускатиме глядачів з поп-корном. Ми гарантуємо, що глядачі не заважатимуть один одному хрумканням чіпсів та інших снеків», – написав Сергій Зленко.

Більше інформації про кіноклуб «Без попкорну» тут>>>.

Власна інформація НСКУ