f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Тривають зйомки дебютного фільму Олександра Солдатова «Філіжанка по колу»

04.04.2017

Компанія Up Ua Studio та Державне агентство України з питань кіно запрошують журналістів відвідати знімальний майданчик дебютного фільму режисера Олександра Солдатова «Філіжанка по колу».

Зйомки відбудуться 5 квітня 2017 року, о 17:20 за адресою: м. Київ, вул. Петра Болбочана, 1.

Проект короткометражного художнього фільму «Філіжанка по колу» став одним із переможців 9-го конкурсного відбору кінопроектів Держкіно. Автор сценарію та режисер – Олександр Солдатов, випускник КНУТКіТ ім. І.К. Карпенка-Карого, студент міжнародної програми кінематографістів Doc Nomads. Оператором стрічки є Олександр Рощин. Продюсером – Поліна Бушинська, директор компанії Up Ua Studio.

В основі сценарію – реальна подія, що сталася в Україні під час мобілізації. До військкомату негайно забирають бізнесмена Тараса, котрий має їхати з дружиною і сином у відпустку «на острови». Спершу він вирішує «відмазатись», але у військкоматі, на свій подив, зустрічає таких ж успішних людей, як і він, котрі прийшли добровільно. Старшина, якому готується хабар, – молодий хлопець, котрий і сам рветься на фронт. Тарас потрапляє у великий моральний конфлікт із самим собою…

Знімальний період триває з 2 по 10 квітня 2017 року. 5 квітня буде проходити зйомка натурних сцен на подвір’ї військового комісаріату Печерського району із залученням реальних співробітників військкомату, учасників АТО та волонтерів, які підтримують українську армію вже не перший рік. За допомогу в організації доступу на локацію автори фільму вдячні Міністерству Оборони Україні.

Адреса знімального майданчика: м. Київ, вул. Петра Болбочана 1.

Контактна особа: Альона Стулій, тел. 063-608-90-20.

Офіційна інформація