f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Представлено фестивальний постер Чілдрен Кінофесту–2017

04.04.2017

IV Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» опублікував офіційний постер, йдеться у повідомленні пресової служби фестивалю.

За традицією, в основу іміджу ліг символ фестивалю – Совеня Чарлі. Цього року натхненням для нового образу Чарлі стали роботи Енді Воргола, зокрема серія портретів видатних особистостей у стилі поп-арт. У 2017 «Чілдрен Кінофесту» виповнюється 4 роки – про це нагадує совиний квартет на постері.

До конкурсної програми фестивалю увійдуть фільми для аудиторії віком від 4 років, відібрані командою «Чілдрен Кінофесту» на найбільших європейських кінооглядах для дітей та підлітків.

Поза конкурсом юні глядачі й батьки продовжать знайомитися з історією кінематографа: у попередні роки ця секція представила ретроспективи першовідкривачів зі світу кіно – Чарлі Чапліна, Бастера Кітона, Лотти Райнігер і Жоржа Мельєса.

Амбітна місія фестивалю – розвивати в Україні традицію спільних сімейних походів у кіно, залучати дітей до перегляду і створення кінофільмів.

Одним із головних показів цього року стане добірка стрічок, що вийшли у фінал конкурсу дитячих короткометражних фільмів, який був оголошений восени. 10 найкращих картин-конкурсантів будуть показані на великому екрані, а спеціальне журі вибере серед них переможця.

IV «Чілдрен Кінофест» відбудеться з 26 травня по 4 червня 2017 року.

Фестивальна програма буде оголошена 18 квітня 2017-го.

Почесний посол нинішнього кіноогляду – одна з найвідоміших українських письменниць, колумніст, сценарист і драматург Катерина Бабкіна.

Генеральні партнери фестивалю: Представництво Європейського Союзу в Україні, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Державне агентство України з питань кіно і ТМ «Весела Корівка».

Офіційна інформація