f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Docudays UA про фільм-закриття 14-го фестивалю

28.03.2017

Фільмом-закриття 14-го МКФ Docudays UA стане стрічка про перший в історії Північної Кореї рок-концерт – робота режисерів Уґіса Олте та Мортена Траавіка «День звільнення».

І це не звичайний концерт, а виступ славнозвісних провокаторів, словенського гурту «Лайбах». Ще із часу свого створення в Соціалістичній Югославії й дотепер ця арт-рок група висміює авторитарні тенденції різних суспільно-політичних систем – від соціалізму до фашизму та капіталізму. Та що чекає на цих провокаторів-витівників у Північній Кореї? Чи вдасться їм втілити свій задум та вкотре поглузувати над тоталітаризмом, чи, навпаки, доведеться поступитися власними принципами?

Цей фільм – значно більше, ніж музичне документальне кіно, це фільм про свободу мистецтва та її межі, про відповідальність та політичну ангажованість.

Презентувати фільм на фестивалі завітає один із його режисерів Уґіс Олте, продюсер стрічки Ульдіс Цекуліс та засновник гурту «Лайбах» Іван Новак.

Церемонія закриття фестивалю відбудеться 30 березня 2017 року о 19:00. Вхід на церемонію закриття – за запрошеннями та квитками. Купити квитки на фільм можна за посиланням.

Чільна світлина: «День звільнення» (реж. Уґіс Олте та Мортен Траавік)

Офіційна інформація