f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Держкіно прийняло повнометражний фільм Володимира Лерта «Мир Вашому дому!»

14.03.2017

10 березня 2017 року Державне агентство України з питань кіно прийняло повнометражний художній фільм Володимира Лерта «Мир Вашому дому!» (робоча назва – «Поминальна молитва»), визнавши його виробництво завершеним, інформує пресова служба Держкіно.

Фільм став одним із переможців 2-го конкурсного відбору кінопроектів Держкіно. Режисер фільму – Володимир Лерт, продюсери фільму – Юрій Карновський, Марія Каель та Володимир Лерт.

Сценарій фільму було написано Володимиром Лертом та Олександром Кузнєцовим за п’єсою Григорія Горіна «Поминальна молитва» та за мотивами творів Шолом-Алейхема.

Виробництво фільму здійснила компанія «Лeрт Карновський». Зйомки проходили в Україні, на території одного із найбільших у світі музеїв під відкритим небом – Національного музею народної архітектури і побуту «Пирогово».

Дія фільму відбувається на початку XX століття. Єврейське село Анатівка в Україні. Бідний молочник Тев’є має п’ять дочок, для яких єдиний шанс вирватися зі злиднів – вдало вийти заміж. Але плани на майбутнє у батька і дівчат кардинально різні…

За словами творців фільму, це стрічка про сімейні цінності, про ставлення людей до Бога, а також про міжнаціональні відносини.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав усіх, хто працював над стрічкою, з успішним завершенням виробництва і зазначив, що ця картина викликала справжній емоційний відгук Експертної комісії з питань кінематографії при Держкіно.

Офіційна інформація