f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Євген Нищук зустрівся із українськими акторами у Канаді

02.03.2017

Під час робочої поїздки до Канади міністр культури України Євген Нищук прибув до міста Монреаль, де зустрівся з українською творчою спільнотою, що нині працює у Канаді, повідомляє Мінкультури.

Зокрема, Євген Нищук поспілкувався з українським актором театру, кіно та телебачення, театральним режисером та педагогом Григорієм Гладієм, який активно співпрацює з місцевим Театром Просперо, а також актором театру і кіно Олександром Самаром.

“Це ознака високої майстерності, коли навіть далеко від Батьківщини людині творчої професії вдається зберегти та удосконалити своє ремесло, бути успішною та затребуваною у своїй роботі, – сказав Євген Нищук. – Надто для мене є гордістю, коли українські актори є постійними учасниками успішних постановок, збирають повні зали найкращих театрів світу, в даному випадку театрів Канади. Також я переконаний, досвід роботи за кордоном може вилитись у цікаві проекти і в Україні”. 

Під час розмови обговорювалися особливості роботи акторів за кордоном, серед іншого піднімалися питання профспілкової підтримки та захисту кожного з митців, перспективи розвитку роботи агентів в Україні та врахування досвіду Канади у зменшенні ризиків запровадження контрактної форми роботи працівників культури.

Також під час зустрічі обговорювалися перспективи українсько-канадської співпраці в творчих напрямках. Зокрема, піднімалося питання втілення вже найближчим часом сучасних актуальних постановок в українських театрах та залучення акторів до роботи з кіно-продакшенами.

Міністерство культури України, 2 березня 2017 року