f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Film.UA Факультет виділив студентам грант для поїздки на Берлінале

27.02.2017

Освітній центр Film.UA Факультет підтримав молодих кінематографістів, виділивши їм грант для поїздки на 67-ий Берлінський МКФ.

Грант розміром 14 тисяч гривень отримала група із 7 студентів 3 курсу Інституту екранних мистецтв Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого, які відправили запит організаторам Берлінале і отримали акредитації.

Потому постало питання фінансової підтримки участі у фестивалі.

«Ми відправили заявки про можливість підтримати нашу участь у Берлінале у багато профільних кінематографічних організацій, але позитивну відповідь отримали лише від Film.UA Факультету. Для нас питання було не тільки в матеріальному аспекті, – хотілося відчути, що доля підростаючого покоління українських кінематографістів небайдужа представникам індустрії», – прокоментувала одна зі студенток.

Раніше Film.UA Факультет неодноразово виплачував студентам стипендії та організовував практику на знімальних проектах, тепер черга дійшла і до міжнародних кінофестивалів. Для молодих фахівців участь в Берлінале – це можливість отримати безцінний досвід і зануритися в світ професіоналів кіно світового рівня, а також – шанс отримати адекватну і професійну, експертну оцінку своїх робіт і розуміння, в якому напрямку рухатися далі.

За інформацією Film.UA