f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

10 лютого – презентація документального серіалу Георгія Бабанського «Reglament»

10.02.2017

10 лютого 2017 року, о 19:00 в Малій галереї Мистецького Арсеналу буде презентовано перший сезон документального серіалу Георгія Бабанського “Reglament”.

Проект почався два роки тому як любительська зйомка навколо групи “Людська Подоба”, в якій Георгій Бабанський є музикантом. Під час відеодокументування фокус розмився і в результаті до уваги глядача представлено зріз життя київської тусовки, знятий на звичайний IPhone.

Герої серіалу – друзі автора: художники, режисери, музиканти, куратори, дизайнери, моделі та інші представники богеми, які в більшості випадків навіть не помічали зйомок. Ситуації, свідком та учасником яких стає Георгій Бабанський, подекуди виглядають вкрай постановочно і нереалістично, як щось таке “чого не може бути в реальному житті”.

У першому сезоні глядач порине у світ вечірок, мандрівок, перформансів, виставок, життя художніх сквотів та андерграундних клубів.

“Это “полевые” видеозаписи из жизни Гоши и его ближайшего окружения. Домашние видео, по которым в будущем ещё будут изучать культурную жизнь киевской художественной тусовки этого периода”, – зазначає Анатолій Бєлов, художник, музикант, учасник групи “Людська подоба”.

“Іноді реальне життя сильніше за мистецтво, а документація реального життя мистецтва цікавіша ще більше. Всі герої красиві, талановиті, неймовірні!” – захоплюється Жанна Кадирова, художниця.

“Моя любимая мыльная опера. Не пропускаю ни одного эпизода. Многому учусь”, – відзначає Льоша Чащин, креативний продюсер і шеф-редактор серіального виробництва.

“Серіали, що за якістю сюжету та візуальних ефектів не поступаються художньому кіно, стали ідеальним прихистком для сучасного ескапіста. Чим більше хороших серіалів, тим менше часу для буденності. Георгій Бабанський змушує нас звернути увагу на власне життя”, – наголошує Ганна Циба, культурологиня.

“Жизнь художника / музыканта – есть самое емкое и сильное его произведение, в котором он выражает свое мировоззрение, создавая образ, отражающий свое время, беспечно рассыпая себя в невозможности создавать и фиксировать одновременно. В свою работу, как в волшебную шкатулку, Гоша словил витающее нематериальное и предоставил рассматривать эту россыпь уникальных и драгоценных образов”, – міркує Аліна Клєйтман, художниця, авторка перформансу “Саманта”, який представлено у 17 серії.

“"Reglament" – это эссенция жизни, это настоящий момент, не приукрашенный, не отрепетированный, неожиданный. “Reglament” – это погружение, пусть ненадолго, но полностью. “Reglament” – это скольжение без падения”, – говорить Саша Долгий, художник, саундартист, куратор, секретар майстерні “Ефір”, музичної лабораторії “ЕХО”.

Чим є серіал в нашому житті, яке місце посідає в полі отримання нами аудіо-візуальної інформації? Скільки годин поспіль ми можемо провести, поглинаючи сезон за сезоном, переповнені відчуттям співпричетності з пригодами героїв?

29 епізодів серіалу “Reglament” Георгія Бабанського можна буде переглянути щодня, згідно з робочим графіком Малої галереї Мистецького Арсеналу, протягом проекту, що триватиме до 9 березня 2017 року. 

Адреса Малої галереї Мистецького Арсеналу: м. Київ, вул. Лаврська, 10–12.

За офіційною інформацією