f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Вночі з 29 на 30 січня о 01:10 в «Арґументі-Кіно» – про «Рідних» Віталія Манського

28.01.2017

Вночі з 29 на 30 січня 2017 року, о 01:10 у програмі «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» ітиметься про документальну стрічку вродженого у Львові російського режисера Віталія Манського «Рідні» (Україна – ФРН – Латвія – Естонія), що присвячена сучасній російсько-українській війні і демонструватиметься в кінотеатрах.

Віталій Манський будує оповідь засобом розмов із власними родичами, які живуть по всій Україні – від Львова та Одеси до Донбасу і Криму. Режисер пояснює: «Коли йдеться водночас про мир та війну, а також про делікатні та інтимні речі, потрібно озиратися на самого себе. Я повівся б нечесно, якби не звернувся до своєї родини, а вибрав би дистанцію».


В «Арґументі-Кіно» – про «Рідних» Віталія Манського

У програмі подаватиметься огляд інших кінотеатральних новинок, зокрема, це китайсько-американське фентезі «Велика стіна» Чжана Імоу, американська науково-фантастична мелодрама британського режисера Пітера Челсома «Космос між нами», а також американська спортивна драма «За кров до перемоги» Бена Янґера.


В «Арґумент-Кіно» – телеесей про Дерека Джармена

Окрім того, у найближчому випуску «Арґументу-Кіно» – телеесеї про постановника культового українського фліьму «Пропала грамота» Бориса Івченка, німецько-американського класика режисури Ернста Любіча, британську акторку Ванесу Редґрейв, британського режисера-експериментатора Дерека Джармена та про класичну політичну сатиру геніального Стенлі Кубрика «Доктор Стрейнджлав, або Як я перестав хвилюватись і полюбив бомбу».

У рубриці «Серіальний кіноефект» ітиметься про резонансний політичний телесеріал «Картковий будинок» із Кевіном Спейсі в головній ролі.


В «Арґументi-Кіно» – про «Картковий будинок»

Cinema, реж. Аліна Горлова

Починаючи з цього випуску, в «Арґументi-Кіно» демонструватиметься соціальна реклама про культуру перегляду фільмів у кінотеатрах від фестивалю соціальної реклами Molodiya Festival. Найперший – кіноролик режисерки Аліни Горлової Cinema.

«Арґумент-Кіно», 27 січня 2017 року