f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Держкіно уклало угоду на виробництво фільму «Стасіс»

19.01.2017

18 січня 2017 року Державне агентство України з питань кіно уклало угоду на виробництво фільму «Стасіс» режисера Мантаса Кведаравічюса.

Контракт про надання кінопроекту державної фінансової підтримки розміром 11 млн. 599,5 тис. грн. було укладено із компанією «Ессе продакшн хаус».

Загальна вартість виробництва фільму – 31 млн. 350 тис. грн.

Повнометражний художній фільм «Стасіс» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору кінопроектів Держкіно. Авторами сценарію стрічки є Мантас Кведаравічюс, Ейріні Аврамопуло та Евангелос Коутсоуракіс. Спільне виробництво фільму здійснюють Литва, Україна та Франція. Продюсери – Уляна Кім (Литва), Віталій Шереметьєв і Наталія Лібет (Україна) та Надія Турінцев (Франція).

«Стасіс» – це художній фільм про людей, які втратили відчуття часу, але не жагу до життя. Драма наслідує античні трагедії і відбувається на околицях колишніх імперій. Кохання та смерть, ерос і танатос – одвічні полюси, навколо яких розігрується людська трагедія.

За словами творців стрічки, в її основі лежить етнографічне дослідження в Афінах, Одесі та Стамбулі, що здійснювалося впродовж трьох років. Переважна більшість локацій зосереджена у сквотах, секретних кафе та занедбаних заводах. Певні громадські акції на кшталт бунтів, протестів, релігійних святкувань були також досліджені та відзняті. Реальні персонажі з тих локацій та їхні історії – основа цього фільму.

Виробництво фільму завершиться у 2018 році.

За офіційною інформацією