f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Файлообмінник EX.ua поновив роботу на іншому домені

05.01.2017

Колишній найбільший файлообмінний ресурс України EX.ua запустився на новому домені FEX.net після того, як у листопаді заявив про припинення роботи, інформує «Детектор медіа».

Про це йдеться у повідомленні на сайті EX.ua.

«Рішення порталу про припинення діяльності викликало у користувачів безліч питань. На портал прийшла величезна кількість запитів, де тепер можна буде зберігати файли. За час існування сервіс ЕХ-файли став персональним накопичувальним диском для багатьох громадян України. На ньому зберігалися особисті архіви, професійні напрацювання і персональні добірки файлів.

Повідомляємо, що сервіс ЕХ-файли перезапущений на домені FEX.net (File EXchange Network). Він реалізований на принципово новій технологічній платформі, що забезпечить додаткову зручність використання», – йдеться у повідомленні.

Новий файлообмінник дає можливості: анонімного обміну файлами будь-якого формату і розміру, автоматичного конвертування файлів для перегляду і програвання; використовування пошти @fex.net.

Термін зберігання об'єкта з файлами становить 7 днів з моменту створення ключа. Буде працювати також система оповіщення користувача про час використання зберігання файлів.

Даний набір функцій є базовим і буде розширюватися. Протягом двох місяців будуть реалізовані додаткові можливості файлообміну, включаючи запуск постійного сховища і хмари потокового мовлення.

При цьому розміщення файлів буде для користувачів платним. «Для перших 100 000 українських користувачів, очікувана вартість зберігання інформації складе 1$ за 1ТБ в місяць», – повідомляє сервіс.

«Ми живемо в інформаційну епоху. Інформація є ключем до розвитку сучасного суспільства. Не мати власного файлосховища – розкіш, яку можуть дозволити собі лише самі безтурботні народи. FEX.net повинен стати новим етапом у розвитку сервісів зберігання інформації, і це буде український ресурс. Він стане повністю захищеним і абсолютно безпечним. Ми налаштовані запропонувати світові технологію, яка буде краще і дешевше існуючих аналогів. Ми хочемо показати, що інновації народжуються тут», – заявляє сервіс.

Нагадаємо, файлообмінник EX.ua оголосив про намір припинити роботу 16 листопада 2016 року через новий закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», зокрема його частини, що стосується боротьби з піратством.

«Детектор медіа», 2 січня 2017 року