f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Фільм Юрія Речинського «Ugly» – у конкурсі «Bright Future» Роттердамского МКФ

04.01.2017

4 січня 2017 року було оголошено, що ігрову стрічку Юрія Речинського «Ugly» відібрали до офіційної програми Роттердамського МКФ.

Фільм буде представлено у програмі «Bright Future» («Блискуче майбутнє»), що зібрала у своїй конкурсній секції 16 повнометражних дебютних ігрових та неігрових стрічок. На фестивалі відбудеться їхня світова (як-от у випадку зі стрічкою «Ugly») або міжнародна прем’єра. Поза конкурсом в рамках програми «Bright Future» буде представлено також другі фільми режисерів. Зі складом учасників програми «Bright Future» можна ознайомитися тут>>>.

Дебютний фільм Юрія Речинського створено у копродукції Австрії та України. В Україні він відомий під робочими назвами «До дідька» та «Страшні». Нині його названо «Січень-березень». Виробництво стрічки підтримало Державне агентство України з питань кіно. Опікувалася створенням фільму з українського боку кінокомпанія «Пронто-фільм».

На сайті Держкіно надано такий (вочевидь, уже застарілий) синопсис стрічки: «Юра мріє поїхати до Австрії, до своєї дівчини та до нових перспектив по роботі. Подолавши всі перепони, він втілює свою мрію. Але пережиті разом з дівчиною події назавжди змінюють відношення до життя і вони починають сваритися, зраджувати один одному навіть у майже ідеальному Відні. І наприкінці розходяться. То чи варто було їхати, як втратив найцінніше?»

Роттердамський МКФ подає лаконічніший опис: «Реанімація. Напад болю. Сцена сексу. Самогубство. Сімейна вечеря. Морг. Пожежа. Божевілля. Народження. Про любов».

Роттердамський МКФ відбудеться з 25 січня по 5 лютого 2017 року. Прем’єру фільму Юрія Речинського заплановано на 30 січня 2017-го.

Власна інформація НСКУ