f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Укладено угоду на виробництво документального фільму Марії Кондакової «Міцна та ніжна»

20.12.2016

16 грудня 2016 року Державне агентство України з питань кіно уклало угоду на виробництво документального фільму Марії Кондакової «Міцна та ніжна».

Контракт про надання проекту «Міцна та ніжна» державної фінансової підтримки розміром 3 млн. 500 тис. грн. було підписано із компанією «ІнсайтМедіа».

Загальна вартість виробництва фільму – 3 млн. 710,1 тис. грн.

Документальний фільм-дослідження «Міцна та ніжна» став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору кінопроектів Держкіно.

Режисером стрічки про жінок на війні в Україні є Марія Кондакова, автором сценарію – Яна Пономаренко, продюсером – Володимир Філіпов.

Неоголошена війна на Сході України в одну мить зруйнувала мирне життя багатьох українців. Щоб повернути у свій дім відчуття безпеки і безтурботний сміх близьких, багато жінок відмовилися від ролі слабшої половини людства і також пішли на війну. Попри нові обов’язки, сучасні українські амазонки залишаються милосердними берегинями, водночас реалізовуючи на війні свій природний поклик – врятувати і зберегти життя будь-якою ціною.

Режисер стрічки Марія Кондакова розповіла: «За допомогою нашого фільму глядач дізнається про ті героїчні подвиги українських жінок на війні, про які не розповідають у новинах, а часом навіть умисно замовчують за стінами військових структур. Завдяки влучним коментарям журналіста-дослідника Ірени Карпи ми також зможемо донести до європейської аудиторії, яку ціну платять українські жінки за відновлення миру в Україні».

Держкіно, 16 грудня 2016 року