f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

7 грудня у «КІНОСЕРЕДІ» – фільмова програма «Імпорт-Експорт»

05.12.2016

7 грудня 2016 року, о 19:00 у мистецькому просторі «АртПРИЧАЛ» відбудеться «КІНОСЕРЕДА» від громадської організації СУК – тематичний фільмовий показ «Імпорт-Експорт».

У програмі будуть представлені роботи українських режисерів, зроблені частково або повністю поза межами України, під час майстер-класів, навчання або ж у співпраці з іноземними кінематографістами, а саме:

«Крос» (Марина Врода, Україна, Франція, 2011)
Хлопця змушують бігти, потім він біжить з власного бажання, потім – дивиться, як біжить інший. Володар Золотої пальмової гілки Каннського МКФ найкращому короткометражному фільму.

«9 травня» (Марія Пономарьова, Нідерланди, Україна, 2015)
Фільм досліджує протиріччя між сприйняттям ритуалів сім’ї під час національного свята і особистого сприйняття автором 9 травня, дня її народження. Гран-прі DokuMA Film Festival.

«Корені» (Анна Корж, Сербія, 2016)
Три короткі історії про людей, які все життя прожили в маленькому містечку Іванніца, пустивши там коріння, і які пронесли крізь призму часу традиції свого народу.

«Інтерсекція» (Дмитро Сухолиткий-Собчук, Румунія, Україна, 2014)
На перехресті провінційної дороги та міжнародної траси починає і закінчує свій день циганська громада невеликого румунського містечка. Точка перетину географічних шляхів, що відділяє їх від решти світу та утримує у традиційних рамках, де виживають цілими поколіннями родини, сім’ї, чоловіки, жінки, старі люди, діти та підлітки.

«Reve ta Stohne on Tour» (Надія Парфан, Польща, Україна, 2016)
Як далеко можна зайти на шляху до мрії? Женя і Макс перестали ходити в офіс і серйозно взялись за музику. Їхній гурт має назву «Reve ta Stohne». Хлопці займаються горловим співом і мріють стати справжніми рок-зірками. Та для початку їм знадобляться музичний кліп і студійний альбом. А головним чином – гроші, якими треба за це заплатити. У пошуках заробітку «Reve ta Stohne» їдуть на Захід.

Адреса «АртПРИЧАЛу»: м. Київ, вул. Набережно-Хрещатицька, причал №2.

Власна інформація НСКУ