f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

17 листопада фільм Дмитра Томашпольського «Виграти все» виходить у прокат

17.11.2016

17 листопада 2016 року в український кінотеатральний прокат виходить документальний фільм Дмитра Томашпольського «Виграти все», повідомляє Держкіно.

Стрічку створено до 80-річчя від дня народження великого українського тренера Ігоря Турчина, під керівництвом якого легендарна гандбольна команда «Спартак» (Київ) здобула всі можливі перемоги у своєму виді спорту як на державному, так і на міжнародному рівнях: від чемпіонату країни (20 років поспіль), Кубка Європи (13 разів) до світової першості та Олімпійських ігор. Лідера команди Зінаїду Турчину визнано найкращою гандболісткою XX століття. А клуб «Спартак» (Київ) потрапив до Книги рекордів Гіннеса.

Стрічка про мистецтво перемагати, яким володів Ігор Турчин, є переможцем 5-го конкурсного відбору кінопроектів Держкіно і створена на державне замовлення. Автор сценарію фільму та режисер-постановник – Дмитро Томашпольський, продюсер – Олена Дем'яненко. Виробництво здійснювала кінокомпанія «Гагарін Медіа».

Фільм було відібрано до участі у 34-му Міжнародному фестивалі спортивного кіно і телебачення у Мілані (Milano International FICTS Fest), де 18 листопада відбудеться його світова прем'єра.

Прем'єрний показ стрічки відбувся 11 листопада в кінотеатрі українського фільму «Ліра» у Києві.

Гравчині першого складу київського «Спартака» Галина Захарова та Марія Літошенко представлять фільм у Запоріжжі в кінотеатрі ім. О.Довженка. Зінаїда Турчина презентує фільм у Зальцбурзі (Австрія) на святкуванні 20-річчя Міжнародної федерації гандболу.

Після того, як «Виграти все» відібрали до конкурсної програми Міланського міжнародного фестивалю спортивного кіно і телебачення, ним зацікавилися в Італії, тож розглядається питання виходу фільму в італійський кінопрокат і його показ на італійському телебаченні.

За інформацією Держкіно