f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

«Яма» Антона Яремчука бере участь у МКФ Camerimage та IDFA

13.11.2016

Короткометражний фільм «Яма» Антона Яремчука бере участь у міжнародних кінофестивалях Camerimage (Польща) та IDFA (Нідерланди).

Антон Яремчук – студент творчої майстерні Сергія Лисецького та Дмитра Тяжлова кафедри кінотелеоператорства Інституту екранних мистецтв Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого. 26-хвилинна стрічка є його дипломною роботою.

Антон Яремчук є режисером та оператором фільму. «Яму» знято у співавторстві з Данилою Окуловим.

Міжнародний фестиваль кінооператорського мистецтва Сamerimage відкрився у польському місті Бидгощ 12 листопада 2016 року. «Яма» бере участь у конкурсній програмі фестивалю.

Також у листопаді стрічку буде представлено у конкурсі Амстердамського кінофестивалю документальних фільмів IDFA в категорії «Музичний документальний фільм». Стрічку продемонструють 17, 19, 20 і 24 листопада.

«Яма» – єдиний цьогорічний український фільм, створений не у копродукції, що бере участь в IDFA. Крім фільму Антона Яремчука тут буде представлено «Рідних» Віталія Манського.

Про свою роботу Антон Яремчук розповів виданню Cultprostir: «Що означає бути одночасно студентом і диригентом оперного оркестру? Як не потонути в організаційній безодні і впоратися з вороже налаштованим оркестром, не опустивши при цьому найвищу мистецьку планку, поставлену Майстром? Фільм не тільки про приватну історії однієї людини, але про процес художнього академічного навчання в цілому. Як немає "царського шляху в геометрію", так його немає і в світі мистецтва».

Власна інформація НСКУ