f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Скасовано державну реєстрацію та анульовано прокатне посвідчення телесеріалу «Останній коп»

26.10.2016

26 жовтня 2016 року у приміщенні Державного агентства України з питань кіно відбулося засідання Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно, повідомляє агентство.

Під час засідання експерти повторно переглянули телесеріал «Останній коп» на предмет дотримання вимог законодавства України у сфері кінематографії.

За результатами перегляду, більшістю голосів (12 – за, 2 – проти) Експертна комісія рекомендувала заборонити демонстрування і розповсюдження телесеріалу «Останній коп» на території України.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко вже підписав наказ про скасування державної реєстрації та анулювання прокатного посвідчення телесеріалу «Останній коп», повідомили у Держкіно.

Телеканал «2+2», на якому виходив телесеріал, заявив, що планує оскаржувати рішення Держкіно та подавати до суду, адже раніше Експертна комісія видала телесеріалу прокатне посвідчення, не знайшовши у ньому порушень законодавства.

Нагадаємо, що телесеріал «Останній коп» було створено в копродукції з Росією. Головну роль у ньому виконує Гоша Куценко. В Росії серіал демонструють під назвою «Последний мент», цілком розміщуючи його події в російських реаліях, без жодного стосунку до України.

Держкіно та власна інформація НСКУ