f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Режисеру стрічки "Донбас" вручили премію імені Довженка (відео)

26.09.2019

Українському режисеру Сергію Лозниці вручено Державну премію імені Олександра Довженка за створення повнометражного фільму «Донбас».

Як повідомили у прес-службі Міністерства культури, молоді та спорту, нагородження відбулося сьогодні у Києві. Премію вручив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/lite/kino/10699605-rezhiseru-strichki-donbas-vruchili-premiyu-imeni-dovzhenka-video.html 

КІНОРЕЖИСЕРУ СЕРГІЄВІ ЛОЗНИЦІ ВРУЧЕНО ДЕРЖАВНУ ПРЕМІЮ ІМ. О.ДОВЖЕНКА Мої найщиріші вітання СЕРГІЮ!

Нагадаю, що на здобуття премії Національною спілкою кінематографістів України було висунуто фільм СЕРГІЯ ЛОЗНИЦІ "ДОНБАС".

"Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський вручив державну премію України імені Олександра Довженка режисеру Сергію Лозниці. За присутності голови Комітету з Державної премії ім. Довженка Олеся Янчука, заступників голови Держкіно України Сергія Неретіна та Сергія Недзельського, секретаря правління НСКУ Олени Парфенюк журналістів...

"Це велика честь для мене,- сказав ЛОЗНИЦЯ,- отримати таку важливу державну нагороду. <…>

За свою 24-річну діяльність у сфері кіно, я зробив 25 картин – це стало можливим завдяки тому, що останні п’ять років змінилася ситуація. Завдяки роботі великої кількості людей, у тому числі – Держкіно Україна, Пилипа Іллєнка (нині екс-голова Держкіно, – ДМ) і депутатам, які прийняли закон про кіно, і тих людей, які проголосували за фінансування».

Він також висловив сподівання, що ситуація в сфері кіновиробництва буде покращуватися.

«І останні всі фестивалі не обходяться без українських фільмів, що взагалі дуже приємно. І хотілося б зберегти попередні. І та система, яка існувала, у принципі, вона показала себе життєздатною і я сподіваюся, що ви лише покращите її», – додав пан Лозниця".

Це із сайту Детектор Медіа - https://detector.media/…/2019-09-26-derzhavnu-premiyu-imen…/

Від себе додам: сказане ЛОЗНИЦЕЮ про необхідність збереження конкурсної системи фінансування кінопроектів вочевидь було адресовано новому міністру культури, молоді і спорту Володимиру Бородянському, який уже заявляв про необхідність змін у цій сфері.

Сергій ТРИМБАЧ

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach?fref=search&__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARD27B34koXPI4u81tWOdrxlxTkNahHTPh1F1ph7Eh7LZbdlcWmPGZVrd4P_K5_mhZANFAgUfXSs3xGu