f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Кіно В‘ячеслава Криштофовича «Передчуття».

22.05.2019

Сьогодні переглянули фільм метра українського кіно В‘ячеслава Криштофовича «Передчуття». Дуже почесно бути причетним до нової стрічки майстра!

https://www.facebook.com/philip.illienko?

https://detector.media/production/article/138292/2018-06-07-

v-odesi-rozpochalisya-ziomki-filmu-peredchuttya-vyacheslava-krishtofovicha/

ПЕРЕДЧУТТЯ НЕ ОБМАНУЛО Два дні тому фільм «ПЕРЕДЧУТТЯ» (сценарій Анатолія Крима, режисер В»ячеслав Криштофович, оператор Валерій Анисімов, композитор Володимир Гронський, продюсер Андрій Єрмак) було представлено Держкіно України, за підтримки якого картина і відбулася.

Прекрасна картина. В центрі історії – людина, яка ні разу не з»явиться в кадрі (хіба що так, тінню). Одначе саме її філософія буття визначає і спрямовує світовідчуття інших персонажів стрічки, саму інтонацію фільму, вібрування смислів. Класична, у чомусь Чеховська, драматургія, яка із плином екранного часу розвивається і розширює коло мотивів. Аби зійтися у фіналі, чому сприяє чудова музика В.Гронського.

У ролях відомі актори Станіслав Боклан, Лариса Руснак, Ксенія Ніколаєва, а також Олександр Токарчук (він, до речі, засновник Школи образності, акторське драматичне мистецтво), молоді актори Ірина Бенюк, Сергій Пащенко та Євгенія Муц.

Як завжди у фільмах Криштофовича актори грають дуже сильно, подаючи велику палітру психологічних нюансів.

Я запитав у режисера, чи не є Ірина Бенюк родичкою знаменитого артиста? Ні, хоча вона родом із того села, де народились і виросли Петро і Богдан Бенюки (отже, вже час перейменувати село на Бенюківку, або й простіше - село Бенюки). Нині Ірина є актрисою Івано-Франківського «Нового Театру».

Івано-Франківщина запалює все більше зірок – і театральних (досить згадати Театр імені Івана Франка, очолюваний Ростиславом Держипільським), і кінематографічних.

На показі фільму очікувався, звісно, і продюсер стрічки Андрій Єрмак, засновник і очільник Garnet International Media Group, відомий продюсуванням фільмів "Правило бою" та "Межа". Він не прийшов. Увечері стало зрозуміло, чому: його призначено помічником Президента України. Цікавий поворот долі – і для Єрмака, і для нашого кінематографа. https://www.facebook.com/sergiy.trymbach?fref=search&__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARC10oaKbqbtSCGu3R1stJluto0uMGCjfTPQMXVu7YcxEmz9LmA8wUmiZ4yoK1qy9XGvOj36477k7MXu