f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Держкіно переглянуло документальний фільм «Кокуш. U.Сrane»

29.10.2018

Компанія «70 ММ» представила Держкіно завершений виробництвом документальний фільм «Кокуш. U.Сrane».

Проект цього фільму з робочою назвою «Одержимість» став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисерами стрічки є Світлана Соколенко та Андрій Зажарський, автором сценарію – Олексій Уманський, продюсером – Андрій Зажарський. Директор картини – Аліна Копйова. Сума державної фінансової підтримки цього фільму є 100% і становить 2 млн 316 тис.113 грн.

Стрічка є документальною розповіддю про найскромнішого українського лауреата «Оскара» та його одержимість кіно. Анатолій Кокуш – особистість легендарна. Це людина, яку цінують та поважають закордоном. У неформальній світовій столиці кіно – Голлівуді – винаходи Кокуша користуються величезним попитом. Проте в Україні широкому загалу він не відомий. За допомогою техніки, винайденої та сконструйованої особисто Кокушем і на його студії, знято більш ніж 300 фільмів, безліч рекламних відео, найкращих концертів, шоу та спортивних змагань по всьому світу. За свою діяльність Анатолій Кокуш двічі отримував найвищу світову нагороду в кіно – «Оскар».


«Це кіно про історію успіху українця, який продемонстрував, що в Україні можна робити унікальне високотехнологічне кінообладнання і воно буде користуватися попитом у найкращих професіоналів світового кіно», – зазначив після перегляду Голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Творча група планує представити картину на українських та міжнародних кінофестивалях, а пізніше – випустити стрічку в національний прокат.

Держкіно