f y
Національна спілка кінематографістів України

Статті

Два фільми з документального циклу Insiders project продемонстрували в Одесі та Харкові

21.03.2017

11 березня 2017 року в Харкові та Одесі розпочався всеукраїнський кінопрокат циклу документальних фільмів про міські дослідження Insiders project, спільного виробництва FILM.UA та команди Insiders project, повідомляє FILM.UA.

Показ, який уперше відбувся за межами столиці, супроводжувався низкою цікавих подій. Глядачі Одеси та Харкова змогли поспілкуватися з представниками команди Insiders project, які спеціально для цього розділилися та приїхали до кожного міста. Під час показу діяла фотовиставка, де були представлені різні об’єкти, які команда Insiders project дослідила під час роботи над першим сезоном. Усі гості могли сфотографуватися на тлі виду міста з висоти пташиного польоту, підземних тунелів та інших неймовірних місць. Найпалкіші прихильники міських досліджень і команди Insiders project мали змогу придбати продукцію з символікою проекту та унікальними принтами.

«На минулих вихідних відбулися презентації серій у Харкові та Одесі, – розповідає Дмитро Громов, ведучий Insiders project. – Прийшло багато шанувальників проекту, люди проявляли щирий живий інтерес. Під час переглядів публіка аплодувала, сміялася. Після показів глядачі довго не відпускали учасників команди, ставили питання, фотографувалися. Ці презентації показали, що, окрім Києва, і в інших містах України є люди, які з нетерпінням чекають на вихід нових серій».

Незважаючи на те, що у проекту є вже ціла армія прихильників у столиці, багато глядачів з регіонів дізналися про фільм тільки під час промо-кампанії та прийшли до кінотеатрів, щоб побачити документальне кіно, яке показує нашу країну зі «зворотного боку».

Серед глядачів були найрізноманітніші люди: на показі в Харкові був хлопчик 6 років, який привів з собою батьків, а не навпаки, як це часто трапляється. Маленький Гліб – фанат Insiders project, він приніс у подарунок Дмитру Громову, ведучому та ідеологу проекту, малюнок, і після показу задавав дуже серйозні питання. А в Одесі, на подив команді, у залі були присутні глядачі старшого віку, які з великим зацікавленням слідкували за тим, що відбувається на екрані.

«З одного боку, трохи ностальгічний настрій, адже колись ці заводи працювали на повну силу, і власне таким – індустріальним, сповненим грандіозних планів – і було наше життя. А з іншого боку, цей проект розповів нам дуже багато про нове покоління, покоління наших дітей та навіть онуків, і нам стало простіше їх розуміти!» – зізналася нам глядачка з Одеси.

«Для України це унікальний досвід, я маю на увазі весь проект Insiders project. Це люди, які прийшли на великий екран з діджиталу, завдяки тільки блискучій ідеї, професіоналізму, нескінченній вірі в те, що вони роблять. Для нас великий виклик і велика честь допомогти цьому унікальному проекту у знаходженні широкої аудиторії, якої він гідний, – говорить директор з маркетингу FILM.UA Group Поліна Толмачова. – Ми вже повідомляли про те, що цикл викликає величезний інтерес за кордоном і взятий на дистрибуцію найбільшим британським дистриб’ютором Factory Media. Однак успіх проекту на батьківщині є для нас головною задачею. Я також повністю впевнена, що прокат Insiders project має і повинен стати дуже ефективним майданчиком для комунікації брендів з молодіжною аудиторією. Ми надзвичайно вдячні Red Bull за підтримку».

Нагадаємо, що компанії UFD і FILM.UA Group ухвалили рішення щодо кінотеатрального прокату циклу документальних фільмів про міські дослідження Insiders project після успішного досвіду в Києві, де проведені в тестовому режимі покази зібрали нечувані аншлаги в «Київській Русі» та «Жовтні».

Insiders project – команда людей, яких об’єднала спільна мета зберегти історію, показати в документальних фільмах культурний, історичний і архітектурний спадок для майбутніх поколінь. Співпраця з кіностудією FILM.UA Group посилила можливості проекту.

Протягом багатьох років дослідження командою Insiders project було виявлено багато об’єктів, які є культурним спадком минулих епох і становлять історичну цінність. Місія команди Insiders project – створити відеомузей, показати унікальну культурну, історичну та архітектурну спадщину, адже з кожним роком країна втрачає десятки таких місць. Для цього знімальній команді навіть довелося ризикувати власним життям. Тунелі, бомбосховища, метро, підземні річки, законсервовані заводи, найвищі мости та дахи – ці важкодоступні локації, які знаходяться під землею, на землі та над землею, стали об’єктами досліджень команди. Хлопцям довелося спуститися ненадійними сходами у глибокі колодязі, піднятися на найвищі точки дахів, мостів і вишок лише за допомогою зовнішніх конструкцій, сплавлятися підземними річками, часто – без страхування… Глядачі візьмуть участь у ризикованих подорожах іншою стороною мегаполісів, при цьому не залишаючи комфортних крісел кінотеатрів.

Продовження кінопрокату документальних фільмів про міські дослідження Insiders project відбудеться у квітні цього року.

FILM.UA, 16 березня 2017 року