f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

10 лютого у «Території кіно» – Юрій Рудченко

09.02.2017

10 лютого 2017 року, о 19:20 на телеканалі «Культура» відбудеться показ програми Сергія Тримбача «Територія кіно». Гість програми – кіноактор Юрій Рудченко.

23 січня 2017 року члену НСКУ, заслуженому артистові України Юрію Рудченку виповнилося 70 років.

«Чудовий актор, який практично не грав головних ролей, одначе його ролі так званого «другого плану» запам’ятовуються краще від багатьох «головних».

Яскрава, виразна зовнішність та майстерність перевтілення дозволяють Юрію Рудченку успішно грати соціальні ролі. Скажімо, військових чи міліціянтів («День народження Буржуя», «Ха-бі-аси», «Слуга народу»). Може запросто перевтілитись у продавця еротичного товару в «Принцесі на бобах» – запам’ятовується: виразно, точно, смішно!

Так само добре вдаються актору і ролі в фільмах на історико-культурному матеріалі («Миргород та його мешканці», «Очікуючи вантаж на рейді Фучжоу біля пагоди»).

Траплялося Юрію Рудченкові грати і ролі видатних людей – композитора Олександра Бородіна у фільмі «І в звуках пам’ять відгукнеться» та Георгія Маленкова у картинах «Закон» та "Війна на західному напрямку"», – відзначає Сергій Тримбач.

Повтор програми «Територія кіно» за участі Юрія Рудченка відбудеться 11 лютого 2017 року, о 9:10.

Заступник голови НСКУ, кінознавець Сергій Тримбач веде програму «Територія кіно» з 2012 року. Програма є спільним проектом телеканалу «Культура» та Національної спілки кінематографістів України.

Власна інформація НСКУ