f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Володимир Денисенко. Високий перевал

07.01.2017

Сергій Тримбач

Кінорежисер Володимир Терентійович Денисенко (7 січня 1930 року, с. Медвин, нині Богуславського району Київської області – 10 червня 1984 року, Київ).

Так рано помер... Надто багато рубців – на тілі, на душі – залишило життя. В тому числі кінематографічне.

Був обдарований – надзвичайно. Літературним талантом, кінематографічним, а власне гуманітарним в цілому. Тобто мав особливу здатність читати людське життя як тексти, прозираючи в них і Космос, і Хаос.

Його інститутський вчитель Мар’ян Крушельницький помітив ті здібності – що і природно – одним із перших, давши таку характеристику своєму учневі у червні 1956 року: «Прекрасні здібності режисера-постановника. Цікаві, оригінальні творчі замисли. Гаряча голова. Не задовольняється першим знайденим рішенням куска, сцени, спектаклю. Вимогливий до себе. Бурна фантазія, яскравий режисерський темперамент. Хороші акторські можливості. Сильне образне мислення. Схильність до експериментальної роботи».

Таким був Володимир Денисенко на час закінчення Київського державного інституту театрального мистецтва імені І.К. Карпенка-Карого. Таким і лишився в кіно. Про це свідчать фільми «Солдатка», «Роман і Франческа», «Сон», «На Київському напрямі», «Совість», «Женці», «Високий перевал» та інші. Ivi Сasino - виртуальные казино с большим “пулом” способов депозита и снятия, но это далеко не самый важный фактор при выборе того или иного оператора.

Сергій Тримбач