f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

З 18 листопада – ХXIII МКФ «КРОК–2016: У рідній гавані»

10.11.2016

З 18 по 20 листопада 2016 року у київському Будинку кіно відбудеться ХXIII Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК–2016: У рідній гавані».

Цьогорічне видання фестивалю присвячене творчості «молодих» – конкурсну програму уклали фільми-дебюти, дипломні роботи студентів, а також анімаційні фільми, створені під час навчання в період з липня 2014-го по червень 2016 року.

Погляд на перші кроки майстрів анімації – завжди захоплює. «Молодий» «КРОК» представляє увесь спектр нових течій світової анімації, демонструючи роботи невідомих талантів, які своїми оригінальними ідеями надихають анімаційне мистецтво.

Цього року на участь у фестивалі було подано 1 082 фільми з 52 країн. За підсумками селекції, до конкурсу «КРОКу» відібрали 75 стрічок. За нагороди фестивалю змагатимуться режисери – студенти і випускники кінематографічних навчальних закладів з 28 країн світу.

Україну цього року в конкурсній програмі фестивалю представлятимуть сім фільмів:

  • «Мамо», реж. Тетяна Полянська,
  • «Горілка», реж Клім Климчук,
  • «Колискова», реж. Неля Білик,
  • «Балада про великого Педагога», реж. Ганна Кривоніс,
  • «Сонце, місяць та зірки», реж. Аліна Казак,
  • «За небокраєм», реж. Максим Соболевський,
  • «Кобзар 200», реж. Богдан Шевченко.

Оцінюватиме «молоді» роботи журі, до складу якого увійшли українські режисери-аніматори, художники, викладачі, відзначені чималою кількістю міжнародних премій та нагород:

  • Євген Сивоконь, легенда української анімації – Голова журі,
  • режисер Манук Депоян,
  • режисер Олена Касавіна,
  • режисер Степан Коваль
  • режисер Олег Педан.

Показ фільмів Конкурсної програми відбудеться у Червоній залі 18 листопада, о 19:30, 19 листопада, о 18:15 та 20 листопада, о 17:00.

18 листопада, о 18:00 у Червоній залі на церемонії Відкриття фестивалю «КРОК–2016: У рідній гавані» буде продемонстровано програму прем’єр українських анімаційних фільмів, яку уклали нові роботи Олени Касавіної, Олександра Даниленка, Олега Педана, Людмили Ткачикової і Тетяни Полянської.

19 листопада, о 16:30 у Червоній залі відбудеться Вечір пам’яті Президента фестивалю «КРОК» Едуарда Назарова – режисера і художника, народного артиста Росії, лауреата Державної премії Росії, автора анімаційних фільмів «Жив-був пес», «Пригоди мурахи», «Мартинко» та інших, які отримали широку любов глядачів і увійшли до світової скарбниці анімаційного мистецтва.

Почесним гостем фестивалю стане Ізабель Фаве – швейцарська режисерка, аніматор, художник, викладач, володарка міжнародних премій та нагород, роботи якої були, серед іншого, представлені у конкурсних програмах Берлінале («Морський ланцюг», 2003, «Повітряна пошта», 2015) та Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів в Ансі («Морський ланцюг», 2003, «Чужа валіза», 2009). Цього року Ізабель Фаве стала автором фестивального ролика «КРОКу».

19 листопада, о 12:00 у Червоній залі Ізабель Фаве представить програму фільмів для дітей і проведе творчу зустріч із глядачами, а пізніше – о 14:00 ми запрошуємо професіоналів та поціновувачів анімації на майстер-клас режисерки «Розповіси мені історію».

20 листопада, о 18:45 у Червоній залі відбудеться ретроспектива стрічок Ізабель Фаве за участі автора. Лучшая казино с идеальными условиями pinupp ru .

Ще однією спеціальною подією фестивалю стане показ повнометражного анімаційного фільму члена журі «КРОКу» Манука Депояна «Микита Кожум’яка» (20 листопада, о 14:00 у Червоній залі).

Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК» уже 27 років знайомить не лише професіоналів, а й глядачів із найкращими зразками вітчизняного та світового анімаційного кіно, як сучасного, так і класичного. В рамках фестивалю традиційно відбуваються зустрічі режисерів із глядачами, майстер-класи, тематичні кінопокази і ретроспективні сеанси.

Засновники фестивалю:

  • Міністерство культури України
  • Державне агентство України з питань кіно
  • Національна спілка кінематографістів України

Президенти фестивалю:

  • Едуард Назаров, режисер, народний артист Росії (1941–2016),
  • Давид Черкаський, режисер, народний артист України,
  • Юрій Норштейн, режисер, народний артист Росії.

Фестиваль «КРОК–2016: У рідній гавані» відбувається за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Департаменту культури Київської міської державної адміністрації та під патронатом Посольства Швейцарії в України.

Автор призів-статуеток – унікальний режисер-аніматор, художник, член цьогорічного журі Олег Педан.

Вхід на події фестивалю «КРОК–2016: У рідній гавані» – за безкоштовними запрошеннями.

Запрошення можна отримати у Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6) у Дирекції фестивалю (кабінет 208), у будні дні з 14 по 17 листопада з 10:30 до 18:30. А також забронювати, написавши листа на адресу: krokfestival@gmail.com.

Довідки за телефоном 287-52-80.

Сторінка події на Фейсбуці тут>>>.

За інформацією Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів «КРОК»