f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Афіша Будинку кіно з 18 по 24 квітня

18.04.2016

З 18 по 24 квітня 2016 року у Будинку кіно заплановано низку мистецьких подій.

У понеділок, 18 квітня, у Синій залі в рамках проекту «Наш ілюзіон» й циклу «Наші співвітчизники у світовому кіно», укладеного кінознавцем Станіславом Сукненком, відбудеться показ стрічки Девіда Міллера «Раптовий страх» (США, 1952). Актор Лестер Блейн (Джек Паланс) майже отримав роль у новій п’єсі успішного драматурга Міри Хадсон (Джоан Кроуфорд), але зрештою вона відмовила йому, оскільки, на її думку, він був несхожим на «романтичного гарного чоловіка». Блейн має намір довести їй, що вона помиляється, і причаровує Міру. Вони одружуються. Та чи щирий Блейн у своїх почуттях, чи має приховані мотиви?

У вівторок, 19 квітня, у Червоній залі відбудеться післяпрем’єрний показ документального фільму Володимира Тихого «Бранці» (Україна, 2016) за участі творчої групи. Головним героєм стрічки є учасник Майдану студент-біолог Сашко Клочко. Він намагається розшукати ВВшника, якого полонив 20 лютого 2014 року, і дізнається несподівану таємницю про події Майдану.

У середу, 20 квітня, у Будинку кіно відбудуться одразу дві події.

У Червоній залі програмою «Sound & Vision» відкриється V Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KISFF. Українські музичні гурти створили спеціальний музичний супровід до п’яти відомих короткометражних стрічок останніх років та виконають його наживо одночасно із демонстрацією самих фільмів. Вхід на захід – за квитками.

У Синій залі до 75-ліття видатного актора та кінорежисера Івана Миколайчука відбудеться вечір «Як зроблено “Вавилон ХХ”». Оператор «Вавилону ХХ» Юрій Гармаш розкриє таємниці творення легендарної кінострічки про перші кроки колективізації українського села, в якій Іван Миколайчук виступив сценаристом, режисером, актором і навіть композитором.

У п’ятницю, 22 квітня, у Синій залі відбудеться зустріч із польським режисером і сценаристом Яцеком Блавутом. У програмі: презентація книги «Герой у документальному кіно» (ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв», 2016), майстер-клас зі сценарної майстерності та показ документального фільму Яцека Блавута «Віртуальна війна» (Польща, 2012) про міжнародну спільноту Інтернет-гравців, які на симуляторах польотів розігрують повітряні баталії, намагаючись змінити хід історії у віртуальному світі.

У суботу, 23 квітня, у Синій залі відбудеться творча зустріч із литовським кінорежисером Вітаутасом В. Лансбергісом та показ його документального фільму «Литовський стяг» (Литва, 2013), який оповідає про історичні події боротьби Литви за свободу.

У неділю, 24 квітня, у Червоній залі в рамках Першого всеукраїнського молодіжного фестивалю кіно-театральної творчості «Зірки, що зійдуть завтра» відбудеться показ стрічки Віктора Греся «Чорна курка, або Підземні жителі» (1980) та зустріч із народними артистами України Віктором Гресем і Ларисою Кадочниковою.

Більше інформації про події Будинку кіно тут>>>.

Власна інформація НСКУ