f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Афіша Будинку кіно з 4 по 7 квітня

04.04.2016

З 4 по 7 квітня 2016 року у Будинку кіно заплановано низку мистецьких подій.

У понеділок, 4 квітня, у Синій залі в рамках проекту «Українська кінокомедія» відбудеться показ стрічки Олега Фіалка «Імітатор» (1990) – пізньорадянської історії про героя, що добре вміє імітувати голоси і використовує це уміння собі на користь в умовах «телефонного права». Модератор проекту – Володимир Войтенко.

У вівторок, 5 квітня, у Синій залі в рамках проекту «Забуте кіно» відбудеться показ фільму Роберта Олтмена «Холодним днем у парку» (США, Канада, 1967) – камерної психологічної драми про самотню жінку, що запрошує жити до себе юнака, якого стріла у парку під дощем.

У середу, 6 квітня, у Синій залі в рамках освітнього циклу «Повільне кіно» відбудеться показ і обговорення фільму Ігоря Савченка «Богдан Хмельницький» (1941). Історики, кінознавці та архівісти мовитимуть про історичний та культурний контексти легендарної стрічки, якій виповнюється 75 літ. Модератор заходу – Сергій Тримбач.

У четвер, 7 квітня, у Будинку кіно заплановано два мистецьких заходи.

У Синій залі відбудеться вечір пам’яті сценариста, першого редактора Творчого об’єднання студії «Київнаукфільм» Таїсії Дмитрук (1921–1996). У програмі: спогади друзів, колег, показ фрагментів з фільмів «З часів Марії Оранти Київської» (1968, реж. В. Хмельницький), «Ритм заданий світові» (1971, реж. Р. Сергієнко), «Київська Русь: розпад чи розквіт?» (2012, реж. Л. Антоненко) і «Примари старовиної садиби» (2011, реж. Л. Антоненко). Модератор Андрій Дмитрук.

У Червоній залі в рамках репертуарної рубрики «Кращі фільми світового кінопрокату» відбудеться показ драми Енді Годдара «Запалюючи зірки» (2014, Великобританія). 1950-ті роки. Джон запрошує знаменитого поета Ділана Томаса виступити на серії літературних вечорів у Нью-Йорку, незважаючи на чутки про його легковажність. Незабаром він вимушений забрати Томаса до сімейного маєтку в лісах Коннектикуту. В ролях: Елайджа Вуд, Селін Джонс, Келлі Райллі, Ширлі Гендерсон та інші.

Більше інформації про події Будинку кіно тут>>>.

Власна інформація НСКУ