f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Афіша Будинку кіно з 9 по 14 листопада

08.11.2015

Протягом тижня з 9 по 14 листопада 2015 року у Будинку кіно заплановано низку мистецьких подій.

У понеділок, 9 листопада, у Синій залі в рамках проекту «Наш Ілюзіон» відбудеться показ художнього фільму Ернста Любича «Ніночка» (1939), що він оповідає історію незламної радянської «комісарші», яка прибуває із надзвичайно місією до Парижа і підпадає під його чари. Фільм буде представлено в рамках циклу «Наші співвітчизники у світовому кіно», що його уклав кінознавець Станіслав Сукненко.

У вівторок, 10 листопада, у Синій залі відбудеться Вечір екологічного кіно, приурочений до 75-річчя вітчизняної студії «Київнаукфільм», що протягом багатьох років була одним із провідних світових виробників науково-популярного і документального кіно.

У програмі вечора буде продемонстровано уривки з документальних стрічок, присвячених проблемам Дніпра: «Вогні України» (1960, реж Л. Островська), «І потече Дніпро за Перекоп» (1962, реж. Г. Александров), «У плавнях Дніпра» (1965, реж. І. Негреску), «Точка роси» (1989, реж. С. Лосєв), «Проблеми і перспективи Дніпра» (1989, реж. О. Гендельман), «Заручники Дніпровських морів» (1991, Г. Давиденко).

У четвер, 12 листопада, у Синій залі в рамках Акторської майстерні «Поетична мозаїка» відбудеться вечір пам’яті з нагоди 105-ї річниці від дня народження заслуженої артистки України, поетеси Наталії Гебдовської.

У програмі – спогади друзів, колег, читання віршів актриси, покази документальних фільмів «Андромаха» (реж. Г. Черняк) і «Супер бабусі» (реж. Д. Томашпольський). Вечір веде заслужена артистка України Лідія Чащина. Азартные слоты онлайн – это развлечения на любой вкус и бюджет. Современные и классические, девятилинейные и многополосные, тематические и бессюжетные – каждый слот имеет свои достоинства. Главное их преимущество в том, что шансы и новичка, и профи равны. Все зависит от ГСЧ, азарта и везения. Играть в азартные игры Казино Х можно круглосуточно: клуб работает в режиме 24/7. Любой эмулятор доступен в двух режимах - бесплатно и на деньги.

У суботу, 14 листопада, у Червоній залі відбудеться показ художнього фільму Маттео Гарроне «Казка казок» (2015, Італія, Франція, Великобританія) – мистецької екранізації низки казок, записаних у XVI столітті неаполітанським автором Джамбатістою Базіле, створюючи яку режисер надихався образами Франсиско Гойї, мистецтвом прерафаелітів і «Казановою» Федеріко Фелліні.

Запрошення на покази у Будинку кіно можна отримати у творчому відділі НСКУ (каб. № 208).

Більше інформації про події Будинку кіно тут>>>.

Власна інформація НСКУ