f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Класика «золотої доби» Голлівуду - в Будинку кіно

05.02.2014

В час нашої боротьби за свободу і справедливість найважливіше – зберегти віру в кохання. Благодійно-просвітницький кіновечір до Дня всіх закоханих у Будинку кіно покликаний довести – Кохання керує світом. І ніхто не висловлює аргументів на підтримку цього переконливіше за майстра «золотої доби» Голлівуду, режисера Френка Капру.

Його легендарна романтична комедія «Це трапилось якось вночі»/ It Happened One Night (1934) із Кларком Ґейблом та Клодетт Колбер у головних ролях вперше в історії завоювала аж п’ять «Оскарів» і полонила серця мільйонів захоплених глядачів.

Сюжет розгортається таким чином: багатий банкір розшукує свою доньку по всій Америці – вона втекла від батька, який оточив її стіною заборон. А втекла не кудись там у прерії, а сіла на автобус до Нью-Йорка. Там вона натрапляє на чарівного репортера, який береться зробити про неї статтю, що має принести славу й гроші. Та насправді обоє знайдуть дещо інше...

Від ненависті до любові, як відомо, один крок!

Фільм представить український режисер Роман Ширман.

Показ відбудеться 14 лютого 2014 року в Синьому залі Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6), початок о 19.00. Благодійний внесок: 25 грн. Для замовлення запрошень телефонуйте: 287-75-57, 063-420-55-61.

Кошти одержані від проведення благодійного вечора будуть спрямовані на переоснащення відеотехніки Національної спілки кінематографістів України.