f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

НСКУ підтримала ініціативу «Українське КіноСелище»

08.08.2015

7 серпня 2015 року відбулася зустріч голови НСКУ Сергія Тримбача із представниками мистецького об’єднання «Українське КіноСелище». Коментуючи результати зустрічі, Сергій Тримбач повідомив, що Спілка буде підтримувати діяльність ініціативи.

«Українське КіноСелище» (Ukrainian CinemaVillage) – це волонтерська ініціатива, що поставила за мету розвиток і популяризацію українського кіно та розбудову кіноосвіти, орієнтованої у першу чергу на практичні заняття.

З 29 червня до 5 липня на території Національного центру Олександра Довженка відбувся перший навчальний курс «Фільм за 7 днів», організований об’єднанням. Його слухачі мали змогу взяти участь у майстер-класах провідних українських кінематографістів і створити власні кінороботи. Сергій Тримбач був одним із членів журі, яке оцінювало навчальні короткометражні фільми.

Нині триває підготовка до другого тижневого курсу F7/2 («Фільм за сім днів-2»), що відбудеться з 17 по 23 серпня на території Національного центру Олександра Довженка. Цього разу організатори набирають 14 режисерів, 7 сценаристів, 14 операторів, 7 звукорежисерів та 7 режисерів монтажу.

Із програмою курсу можна ознайомитися тут>>>.

Власна інформація НСКУ