f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Заява НСКУ про «медіа-партнерство» із «ТV-Парком»

13.04.2015

13 квітня Олексій Гарань поширив у Фейсбуці допис про те, що «Союз кінематографістів України» (так у дописі) є офіційним медіа-партнером видання «ТV-Парк».

Із цього приводу голова НСКУ Сергій Тримбач зазначив наступне: «Я вже шість років є головою Національної спілки кінематографістів і за весь цей період Спілка ні з ким не підписувала жодних угод про медіа-партнерство. Відтак для мене було великою новиною дізнатися про наше «партнерство» з «ТV-Парком». Одначе після невеликого службового з’ясування історії питання виявилось, що десь 2003-2004 року один із тодішніх секретарів правління Спілки справді ініціював таку угоду з «ТV-Парком», розраховуючи на якийсь вочевидь примарний соціальний ефект. Щоправда, є сумніви щодо офіційного задокументування такої угоди.

Пізніше заступник голови НСКУ Владлен Кузнецов опротестовував ту угоду в розмові з редактором видання. Оскільки ніхто із керівництва НСКУ давно вже не чув про таке видання, яким є «ТV-Парк», про все це давно забулось, а я особисто про це дізнався тільки сьогодні. Дивно, що така «угода» досі вважається чинною.

Відтак уже завтра, 14 квітня, ми звернемося до редакції «ТV-Парку» з категоричною вимогою щодо зняття інформації про нашу Спілку як «офіційного медіа-партнера», а також зажадаємо надати нам сам текст угоди (є сумніви в його існуванні взагалі та безстроковості зокрема). У разі відмови редакції буде вжито інших заходів правового характеру».