f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

"ТІНІ ЗАБУТИХ ПРЕДКІВ", "КАМІННИЙ ХРЕСТ", "ВЕЧІР НА ІВАНА КУПАЛА" та "БІЛИЙ ПТАХ З ЧОРНОЮ ОЗНАКОЮ" В КИТАЇ. І нова українська стрічка "СТОП-ЗЕМЛЯ".

25.09.2021

Посольство України в Китаї/Embassy of Ukraine in China

У Пекіні розпочався «Тиждень українського кіно»

22 вересня 2021 р. у пекінському кінотеатрі «Huaxia Cinemas» відбулася церемонія відкриття «Тижня українського кіно» в рамках ХІ-го Пекінського міжнародного кінофестиваля за сприяння Посольства України в КНР, підтримки Державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка» та Національного центру Олександра Довженка.

Свято українського кінематографу розпочалося з показу фільму «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова. Протягом тижня китайські глядачі зможуть подивитися відомі українські фільми «Камінний хрест» (реж. Леонід Осика), «Вечір на Івана Купала» та «Білий птах з чорною ознакою» (реж. Юрій Іллєнко).

Виступаючи на церемонії відкриття «Тижня українського кіно», Тимчасовий повірений у справах України в КНР Жанна Лещинська наголосила на важливості міжкультурного діалогу для розвитку українсько-китайських двосторонніх відносин, 30-ту річницю встановлення яких країни відзначатимуть наступного року.

Учасників заходу також привітали Голова Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук та Голова Національної спілки кінематографістів України, Генеральний директор Національної кіностудії ім. Довженка, кінорежисер Олесь Янчук, а також заступник Генерального секретаря Оргкомітету ХІ Пекінського міжнародного кінофестивалю Бянь Цзянь.

Покази української кінокласики триватимуть до 30 вересня 2021 р. у п’яти престижних кінотеатрах Пекіна. Квитки на фільми «Тижня українського кіно», а також драму «Стоп-Земля» режисерки Катерини Горностай, яка представляє Україну у позаконкурсній програмі цьогорічного Пекінського міжнародного кінофестивалю, можна придбати на сторінці фестивалю у міні-програмі (??????) мобільного додатку WeChat.

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach