f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

ЗІРКОВЕ ПОПОВНЕННЯ СПІЛКИ КІНЕМАТОГРАФІСТІВ УКРАЇНИ

29.07.2021

Sergiy Trymbach разом з Natalka Vorozhbyt і Ірмою Вітовською-Ванцою.

15 липня 2021 р.

Сьогодні отримали квитки членів нашої Спілки люди, добре відомі в кіно. А крім того, вони ще є активними діячами нашого професійного товариства, у них є позиція, своє бачення України і світу.

За цими людьми - завтрашній день як усього вітчизняного кіно, так і Спілки, котрій належить повернути свою впливовість, свій авторитет в суспільстві, у державі.

Отже новими членами Спілки стали:

Кінодраматург, кінорежисер НАТАЛЯ ВОРОЖБИТ. Володарка кількох національних премій «Золота дзиґа». До речі, учора комітет з Державної премії імені О.Довженка проголосував за присудження їй премії - за режисуру та сценарій фільму «Погані дороги», сценарії картини «Кіборги» і телесеріалу «Спіймати Кайдаша».

Артистка театру і кіно, громадська діячка ІРМА ВІТОВСЬКА-ВАНЦА (ролі у фільмах «Леся+Рома», «Трубач», «Брама», «Мої думки тихі» та ін.). Дворазова володарка національної кінопремії «Золота дзиґа».

Продюсер, актор, державний діяч, голова Держкіно у 2014-2019 роки ПИЛИП ІЛЛЄНКО.


Кінорежисер АНТОНІО ЛУКІЧ. Йому 29 років, найвідоміший фільм - «Мої думки тихі», за які режисер отримав кілька національних премій «Золота дзиґа».


Художник кіно ВЛАДЛЕН ОДУДЕНКО, цьогорічний лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка (за фільм «Атлантида» Валентина Васяновича), триразовий володар Національної кінопремії «Золота дзиґа» Серед фільмів - «Плем’я», «Брати. Остання сповідь», «Захар Беркут», «Додому», «Ми є… Ми поруч» (фільм Романа Балаяна нині в прокаті).

Усім - найщиріші привітання, з надією на їхню активну участь в діяльності Спілки.

На фото: Ірма Вітовська-Ванца, Наталя Ворожбит, Пилип Іллєнко, Антоніо Лукіч, голова Спілки Олесь Янчук, секретарі правління НСКУ Олена Парфенюк, Алік Шпилюк, С.Тримбач, секретар приймальної комісії Наталя Гриценко. На жаль, В.Одуденко не зміг прибути до Будинку кіно.