f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Про присудження премії імені Івана Франка Івано-Франківською міською Радою голові Івано-Франківського осередку НСКУ Юліану Яковині.

10.09.2020

27 серпня 2020 року в місті Івано-Франківську було вручено премію імені Івана Франка в галузі "журналістика" Юліану Івановичу Яковині за книгу "З кіноархівів моєї пам'яті".

Це книга, яка дочекалася свого часу. Тут висвітлено події, пов’язані з кіно в нашій області, зокрема у місті Івано-Франківську.

Книга добре структурована. Дуже виважено підібрані матеріали до кожного з розділів.

Видання подає історію з надзвичайно багатим матеріалом, підтвердженим документально. Юліан Яковина - своєрідний архіваріус цієї історії. Він і її оповідач, есеїст.

Автор впродовж свого життя дуже скрупульозно вів документацію, збирав матеріали, аналізував їх, робив свої умовиводи,аби зараз розказати про те, що є маловідоме нам і наступним поколінням.

Книга Юліана Яковини «З кіноархівів моєї пам’яті» перша друкована літописна знахідка і дуже цінна для знання історії краю у зрізі кінематографу.

Марія Вайно

членкиня Національної спілки кінематографістів України

членкиня Національної спілки письменників України

Правління, Секретаріат, товариство НСКУ поздоровляє Юліана Івановича Яковину з врученням премії імені Івана Франка за наполегливу і талановиту науково - дослідницьку працю на користь української кінематографії. Ваша творчість додає вагомий внесок в число спеціальних видань про українське кіно, сприяє популяризації українських екранних мистецтв серед багатомільйонної кіноглядацької аудиторії, і що є дуже важливим, надає приклад для інших регіональних осередків НСКУ в інтелектуальній та організаційній активності. Дякуємо Вам за книгу "З кіноархівів моєї пам`яті" і приєднуємось до гучних вдячних оплесків Ваших друзів, колег, читачів. Бажаємо міцного здоров`я та гарного настрою!