f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Поздоровляємо кінознавицю Євгенію МАХТІНУ з Днем народження!

21.01.2020

Махтіна Євгенія Наумівна — український кінознавець.

Народ. 20 січня 1931 р. в Києві в родині службовців.

Закінчила філологічний факультет Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка (1953).

Працювала у газетах: «Київська правда», «Вечірній Київ», «На екранах України» (1954—1986).

З 1986 р. — у прес-центрі Спілки кінематографістів України.

Автор статей з питань кіномистецтва у збірниках і періодичній пресі, книги «Щасливої долі» (К., 1979), довідника «Спілка кінематографістів України» (К., 1985, у співавт.), перекладів ряду зарубіжних творів для випусків: «Кинодетектив» (К., 1993—1996).

Секретар комісії з премій ім. І. Миколайчука.

Член Національних спілок журналістів і кінематографістів України. ***

А ще: Прес-аташе Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів «Крок» Організатор і куратор великої кількості «Круглих столів», «Майстер класів», форумів і конференцій. Автор унікальних нарисів, інтерв‘ю, репортажів, портретів (протягом 32 років!) у найпопулярнішій газеті з питань кіно «На екранах України»…

Дивовижна і неповторна, унікальна і незалежна, розумна, освічена, критична, але справедлива ... Наше довідкове бюро, наш Учитель, наша кінематографічна Мама, наша подруга і наставник, і, нарешті, спортсменка, розумниця і красуня ... Дорога Ви наша Гуру! 

Вітаю вас з Вашим ДНЕМ !!! Вам бажаю, перш за все, здоров'я і довголіття! А нам всім нескінченно великого щастя спілкування з Вами, з Вашими публікаціями і есе, спостереженнями і коментарями в мережах. Я дуже дорожу Вашої дружбою і щаслива, що Ви у нас є !!! Живіть довго, наповнене і щасливо, і нехай Вас завжди оточують лише близькі і доброзичливі люди !!!

Стелла Кломінська

кінознавиця, редактор, хронолог