f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

У актора театра і кіно Олега Примогенова - ювілей!

18.01.2020

З днем народження, друже, з ювілеєм! Здоров"я, творчості, наснаги, цікавих ролей, грандіозних проектів... Здійснення мрій і бажань!

Олег Борисович Примогенов — провідний український актор театру і кіно. Член Національної спілки кінематографістів України. Розумна, освічена, допитлива людина, талановитий, різноплановий актор потужного потенціалу, якому під силу зіграти будь-яку історичну постать і будь-яку комедійну і гротескову роль. Останнім часом він багато знімається в кіно, бере участь у виставах, концертах та різних урочистих мистецьких заходах. Досі не можу забути його виступ у Сосниці на минулорічних роковинах Довженка. Яскрава, продумана, полум’яна промова з уривками з творів та щоденників Олександра Петровича, яка вразила навіть митців... Блискуче! Впевнена, що його велика і яскрава роль вже поруч і завтра постукає в двері!!!

Олег Примогенов народився 16 січня 1955 року у Львові. Певний час жив у Гомелі. Закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого. Працює там же викладачем акторської майстерності.

Бере участь у постановках спектаклів київського академічного театру «Колесо». Був задіяний у створенні театром КРОТ епатажних спектаклів «Павлік Морозов» та «Сни Васіліси Єгоровни» за творами Леся Подерв'янського. У виставі «Буна» Києво-Могилянського театрального центру «Пасіка» зіграв авторитарну літню жінку — голову сім'ї.

Серед найпомітніших кіноробіт: «Чорна рада», «Залізна сотня», «ТойХтоПройшовКрізьВогонь», «Іван Сила», «Креденс», «Поводир», «Смертельно живий». Крім того, брав участь у зйомках великої кількості інших українських та російських кінофільмів та телесеріалів.

Стелла Кломінська

кінознавиця, редактор, хронолог 

https://www.facebook.com/klominska?

https://www.youtube.com/watch?v=Kqb7uK7rsiE

https://www.youtube.com/watch?v=jf0lRV6-5Gs