f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Конкурс на посаду директора кіностудії Довженка перенесли

19.03.2019

Один із членів конкурсної комісії - Іван Козленко (директор Центру Довженка) - зазначив, що Міністерство культури не опублікувало на своєму сайті фінансовий звіт кіностудії за 2018 рік, що, на його думку, ставить кандидатів у нерівні умови. Член комісії попросив, щоб його особливу думку внесли в протокол, але голова комісії Ганна Чміль винесла на голосування питання про перенесення засідання, щоб Міністерство культури змогло опублікувати звітність і надати кандидатам однакові умови.

На посаду директора кіностудії претендує двоє людей: діючий директор Олесь Янчук і Сергій Слєпак, директор компанії "Кіносвіт". Згідно зі ст. 21.5 Закону України "Про культуру", "орган управління зобов'язаний опублікувати на своєму веб-сайті умови праці, інформацію про матеріально-технічну базу закладу культури, фінансову звітність за попередній бюджетний період установи культури, на посаду керівника якого проводиться конкурс".

Станом на полудень 18 березня на сайті Мінкульту є звітність кіностудії за 2017 рік. Відповідно до закону, до конкурсної комісії увійшли дев'ять осіб: - делеговані Мінкультом: Іван Козленко (Центр Довженка), Юлія Синькевич (Одеський кінофестиваль), Людмила Горделадзе (кінотеатр "Жовтень"); - делеговані колективом кіностудії: Ганна Чміль (колишня голова Держкіно), Вадим Скуратівський (мистецтвознавець), Лариса Брюховецька (кінознавець, викладач НаУКМА); - від громадських організацій: Володимир Гонський ("Товариство зв'язків з українцями за межами України"), Ольга Кобець (Українська всесвітня координаційна рада), Микола Корецький (Союз греків України).

Нагадаємо, Олесь Янчук став директором кіностудії Довженка в квітні 2014 року, його призначило Міністерство культури. Конкурсний відбір тоді не проводили: зміни в ЗУ "Про культуру" набули чинності в січні 2016 року. Засідання конкурсної комісії відбудеться 22 березня о 10:00 в Міністерстві культури.

Лівий берег

Комісія НСКУ з інформаційної політики