f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

ГПУ склала підозру екс-«прокурорці» Криму Поклонській за незаконне позбавлення волі Сенцова

12.10.2018

Генеральна прокуратура склала підозру екс-«прокурорці» Криму Наталії Поклонській за незаконне позбавлення волі чотирьох українців, зокрема політв'язня Олега Сенцова, та створення злочинної організації.

У прокуратурі зазначають, що Поклонська після долучення до окупаційної влади організувала незаконне переслідування громадян України, особисто взяла участь у судовому засіданні та підтримала клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Йдеться про її участь у справах українських політв'язнів: Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Олексій Чирнія та Геннадія Афанасьєфа.

Також прокуратура підготувала підозру для заступника голови Київського райсуду Сімферополя Діденка, який обрав ці запобіжні заходи.

Водночас у прокуратурі зазначають, що за нормами ч. 2 ст. 9 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» будь-які органи, їхні посадові та службові особи на тимчасово окупованій території та їхня діяльність вважається незаконною, якщо ці органи або особи створені, обрані чи призначені у порядку, не передбаченому законом. Отже, будь-яке рішення видане цими органами є недійсним та не створює правових наслідків.

Також вказують, що дії Поклонської та Діденка суперечать нормам міжнародного права, зокрема ч. 4 ст. 2 Статуту ООН, Декларації Генеральної Асамблеї ООН.

10 жовтня прокуратура Криму повідомила про підозру екс-«прокурорці» Криму, депутатці Держдуми Росії Наталії Поклонській. Її підозрюють у забороні діяльності кримськотатарського органу Меджлісу та переслідуванні учасників мітингу під Радою у 2014 році.

Колишня «прокурорка» анексованого Росією Криму Наталія Поклонска брала участь у судовому процесі над українським режисером, політв’язнем Олегом Сенцовим, якого незаконно засудили в РФ до 20 років колонії.

Також Поклонська направила публічну заяву на ім'я генпрокурора України Юрія Луценка, в якому просила почати розслідування відносно ряду нинішніх українських високопосадовців. Молодые парни обожают ебаться и зарабатывать деньги. Кто-то решил совместить, и выкладывает свои подвиги на порносайты. Смотрите, как снимается русское порно от первого лица https://рус-порно.org/pov - по ссылке. Пацан заманил девушку в кровать, пообещав ей неплохой заработок. Красотке пришлось поработать ротиком и раздвинуть ноги перед незнакомцем. Также она приняла сперму в рот, и ушла.

Наталія Поклонська до анексії Криму працювала в органах прокуратури України, а також була прокурором АРК. Навесні 2014 року була призначена окупаційною владою «прокуроркою Криму».

hromadske.ua